Strona 33 z 44 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 434

Wątek: E-510 a sluby

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jeśli chodzi o plener to po prostu Młodzi zażyczyli sobie parę zdjęć przed domem weselnym. Oni nawet w umowie nie mieli pleneru. Niestety w tej robocie piękne ideały pryskają, w życiu ze swojej inicjatywy nie zrobiłbym np takiego zdjęcia nad jeziorkiem z tandetnym domem weselnym w tle. Ale takie właśnie chcieli. A fotograf powinien spełniać życzenia klientów. Gdym to ja decydował, to wziąłbym ich w ciekawsze miejsce w lepszą pogodę i inaczej pokadrował. I w życiu bym się do wielbłąda nie zbliżył :P Ale nie wybiera się sali, młodych, pogody, gości, kościoła, nie ustawia się też nikogo, ani nie powtarza niczego. Jeśli ktoś chce zdjęcie z wielbłądem za siatką, to ma do tego prawo. Chociaż znam fotografów, którzy potrafią odmówić komuś zlecenia, bo wyglądałby mało reprezentatywnie na www ;P A młodych zaczynają ustawiać zaraz po wyjściu z kościoła, zamiast dać im przeżywać ten dzień.

Ja się cały czas uczę, to dopiero pierwsze śluby. Jeśli macie dla mnie wskazówki, co mógłbym zrobić lepiej, to chętnie przyjmę radę od kogoś bardziej doświadczonego. Inny kadr? Inna perspektywa? Może gdzieś inne światło? Balans bieli? - tam każdy kawałek sufitu był w innym kolorze

Tak w ogóle patrząc po innych w tym biznesie to i tak nie czuję się źle, skoro często gorsze zdjęcia wystawiają na stronach, a sami przecież wybierają najlepsze Dobra, zrobię www, wybiorę zdjęcia z paru ciekawszych wesel, jak ją też zjedziecie, to dopiero wtedy się załamię

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 8.08.08 o 14:29

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zumbur Zobacz posta
    Tak w ogóle patrząc po innych w tym biznesie to i tak nie czuję się źle, skoro często gorsze zdjęcia wystawiają na stronach, a sami przecież wybierają najlepsze
    tu masz niestety racje chyba zainwestuje w porządną lampe i też się wkręce na śluby :] do tego od znajomego się łyknie starą skode octavie, wyremontuje i otworzy przedsiębiorstwo usług ślubnych

ps. a swoją lagune kombi przemaluje na czarno i otworze przedsiębiorstwo ślubne i pogrzebowe szpadel też się jakiś na działce znajdzie :P przyszły teściu - stolarz - będzie dębowe jesionki denatom strugał
    Ostatnio edytowane przez cidzej ; 1.08.08 o 15:55
    E-410 + Zuiko 14-42 + Zuiko 40-150 - - - w szafie jeszcze FED4; FED5; Zenith + Helios 44-2

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Zumbur Zobacz posta
    Tak w ogóle patrząc po innych w tym biznesie to i tak nie czuję się źle, skoro często gorsze zdjęcia wystawiają na stronach, a sami przecież wybierają najlepsze
    Można i tak. Ale ja bym tak nie mógł.
    Każdy na swoje priorytety.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Czego link już nie działa? Chciałbym pooglądać te zdjęcia z e510.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Aż sam jestem ciekaw co potrafi E-510 i kity na ślubie/weselu. Czy można prosić o naprawienie linka?

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Aż sam jestem ciekaw co potrafi E-510 i kity na ślubie/weselu. Czy można prosić o naprawienie linka?
    Przecież działa.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Przecież działa.
    Była chwila, że nie działał.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Chciałbym się ustosunkować do tematu, jako osoba używająca E-510 do zarabiania na życie robieniem zdjęć ślubnych :] Zajmuję się tym od kilku miesięcy, na razie jako podwykonawca dla firmy foto-video, w przyszłości chcę przejść na własny garnuszek. Z obiektywów używam "starych kitów" 14-45 i 40-150 f/3,5-4,5.
    To chyba jakiś żart chłopie - nijakość widzę i szarość. O ile czasami widać kadrowanie, to nad kontrastami i łapaniem chwil nie panujesz...
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 1.08.08 o 22:14

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zumbur, ja od ręki bym Cię zbanował za tą ślubną reklamę Olympusa.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Była chwila, że nie działał.
    Widocznie za duża oglądalność była i łącze się zapchało
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Peniek242 Zobacz posta
    Zumbur, ja od ręki bym Cię zbanował za tą ślubną reklamę Olympusa.
    Tak mi się slogan reklamowy ukuł:
    "Nie takim kitem oczy mydlono"
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 2.08.08 o 01:22 Powód: Automatyczne scalenie postów