Strona 21 z 44 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    1. Zrobil sie b....l. Poprosze o popsrzatanie admina jesli jest taka mozliwosc.

Widze, ze sa ludzie majacy problemy z czytaniem. Zaznaczylem ze zostalem poproszony, swiadomy wybor pary. DOSKONALE zdaja sobie sprawe ze moga nie miec zadnej pamiatki. Wiec skonczmy te tematy bo zaczne stwierdzac ze niektorzy klepia jezorem by klepac.

Padlo pytanie dlaczego nie pytam o technike. Powodow jest kilka
    - Za duzy balagan sie zrobil o temat sprzetu
    - Oraz sam przegladam mase zdjec i czytam informacje wskazówki, oraz dostane od jednego z klubowiczow film jak pracuja profesjonalisci (dzieki!)
    - Czesto rozmawiam z ludzmi ktorzy znaja sie dobrze na fotografi slubnej, osoby ktore nie bagatelizuja i nie wyolbrzymiaja niczego.

Rafal i lucca swietny pomyl szczegolnie z lapowka moze to cos bedzie

Watek dal mi sporo do myslenia wiecej niz sie spodziewalem. Zaowocowalo to kupieniem drugiego body oraz postaram sie pogadac z ludzmi moze ktos pozyczy mi FL-50
    Ostatnio edytowane przez WildLight ; 23.07.08 o 18:46

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Wojtek, jak znajdziesz to ja poproszę na priva.
    i ja, i ja poproszę!!!

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    To co lucca napisał to święta prawda. Robiłem fotki na ślubie siostrzenicy - wszystko z księdzem było umówione, mogłem chodzić po ołtarzu, wiem kiedy nie wolno robić zdjęć, a kiedy nie wypada.
    I wszystko by było ok gdyby nie kościelny, który z mikrofonem wchodził mi w kadr, i jeszcze się świnia złośliwie uśmiechał. Fakt - on nic nie dostał.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta
    DOSKONALE zdaja sobie sprawe ze moga nie miec zadnej pamiatki.
    Bez jaj. Tak mogło się zdarzyć w analogu. Cyfrą to jest niemożliwe. Co najwyżej nie będą mieć dobrych lub świetnych zdjęć.

Zrobienie w miarę poprawnego zdjęcia cyfrą to żaden problem. Pstrykasz, patrzysz na monitorek, poprawiasz i jest w miarę dobrze. Ważne, żeby klepać w rawach.

To niemożliwe, żeby cyfrą nie zrobić żadnej pamiątki.

ps. Proponuję, żeby koledzy przestali już biadolić w tym wątku. Jeśli ktoś ma jakąś konstruktywną radę to niech pisze. Jeśli nie, niech zamilknie na wieki (przynajmniej w tym wątku ).

Chłop już się zdecydował więc po co go dołować?
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 23.07.08 o 18:55
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    CHIP FOTO - VIDEO 4/2007 Ja na chwilę obecną rozkminiam E-3 (Ale to radośc) Jutro postaram się powysyłac na PW

Pozdrawiam;MicSzu.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Eee tam se zdają sprawę.
    Nie wiedzą, że w najgorszym przypadku mogą zostać bez pamiatki na całe zycie.
    Nie chciałbym widziec ich reakcji, gdyby najgorsze jednak się przydarzyło...
    Rocco, nie jesteś oczywiście jedynym pesymistą, wybrałem Twojego posta zupełnie losowo.

Co to znaczy "najgorsze"? Że kolega pójdzie na ślub bez aparatu? Bo nie widzę innej możliwości. Jak już tam będzie to przecież co jak co ale pamiątka gwarantowana.

Dla mnie sytuacja jest jasna: młodzi nie mają (nie chcą wydawać) kasy na "profesjonalistę". Mają do wyboru:
    - pozbierać fotki od gości - troszkę żenujące - i wiadomo co będzie: tona badziewia z "małpek",
    - skorzystać z usług kolegi - ambitnego amatora z niezłym sprzętem i zerowym doświadczeniem.
    Fotki które zrobi WildLight na pewno będą lepszą pamiątką niż przypadkowe kadry gości, więc nie widzę problemu.
    Sam pstryknąłem kilka fotek w styczniu na weselu znajomych. Mieli wynajętego fotografa (fotki raczej nieciekawe, ale to nie mój problem) a mnie poprosili o zabranie aparatu bo "fotograf też może coś pominąć" i mogę się przydać. Oczywiście efekty mojej pracy są mizerne, ale podobały się ze względu na ich "inność" w porównaniu do tego co pokazał (pokazała właściwie) ekipa "pro".
    Od wesela minęło kilka miesięcy i teraz z kolegą próbujemy zrobić kolejny krok w kierunku fotografii ślubnej. Zaczęliśmy od zrobienia małej stronki www z próbnymi zdjęciami o ogłoszenia się lokalnie. Oferujemy darmowy serwis właśnie dla tych par które z różnych względów nie mogą sobie pozwolić na zawodowca. Sprawę stawiamy jasno: jesteśmy amatorami, mamy taki i taki sprzęt, to jest nasz dotychczasowy dorobek, robimy wasz ślub za friko aby nabrać doświadczenia.
    Jak na razie widzę tu dużo straszenia i mało konkretnych rad. Spodobała mi się ta o foliach na lampę do wyrównania temperatury jej światła do zastanego w fotografowanej sali, kościele. Szkoda że nie wiedziałem tego w styczniu.

A tak zaczynamy: Greycardstudio
    Ostatnio edytowane przez motoko ; 23.07.08 o 19:30
    I cyfra i analog...

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Rocco, nie jesteś oczywiście jedynym pesymistą, wybrałem Twojego posta zupełnie losowo.

Co to znaczy "najgorsze"? Że kolega pójdzie na ślub bez aparatu? Bo nie widzę innej możliwości. Jak już tam będzie to przecież co jak co ale pamiątka gwarantowana.
    Nie całkiem o to mi chodziło. Rafal ma rację, pstrykając cyfrowka setki zdjęc zawsze coś się tam wybierze
    Chodziło mi raczej o to, ze wybierając się na obslugę tak ważnej uroczystości bez drugiego body i dubli pozostalych elementów zestawu jest, mimo wszystko, ryzykowne.
    Dobrzy (czytaj -> znani i drodzy) fotografowie obsługują już imprezy we dwóch, to raczej gwarantuje duży spokój zamawiającego o to, że nic złego się nie wydarzy.
    Niestety, kosztuje to krocie...

Dobra, dajmy spokój bo autor wątku już się wkurzył o robienie mu OT.

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Rocco jak sie okazuje teraz bede mial dwa body, E-3 i E-510

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta
    Rocco jak sie okazuje teraz bede mial dwa body, E-3 i E-510
    No i dobrze.
    Raz, że E-3 jest znacznie szybszym i wgodniejszym body, dwa, że będzie zapas "jakby co".