Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: E-330 Porysowana oslonka LCD

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

E-330 Porysowana oslonka LCD

Witam,

Po ostatniej podrozy w piaskowe rejony mam klopot z LCD. Nie wiem czy to na kwestia przecierania ekraniku koszulka (ktora pewnie miala troche piasku lub skrystalizowanej soli) czy tez raczej czestego uzywania izopropylu do czyszczenia tlustych plam na LCD. Niemniej oslonka LCD wyglada w moim aparacie tak:

Czy ktos wie gdzie mozna dostac taka czesc zamienna? czy ktos ma patent na naprawe takiego uszkodzenia? Przyznam ze nie kontaktowalem sie jeszcze z serwisem Olympusa, ale mam nadzieje ze mozna gdzies dostac oslonke - wymiana jest banalnie prosta.

| OlyJedi Awatar Sapphiron
    Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    możesz spróbować taką pastą do czyszczenia z rys ekranów komórek albo pasta ale taką z ekstraminerałami, bo ładnie ściera
    Darmowy serwer FTP na zdjęcia i inne potrzebne rzeczy: KLIK!

Mój świat: Klikniesz?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ponoć są już takie systemy do polerki i odzysku porysowanych CD, przypuszczam, ze się by nadały i do tego
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    pasty do polerowania płyt i ekraników to praktycznie to samo i ci pomogą tylko stracisz resztki powłoki antyodblaskowej m moja rada pasta miękka szmatka najlepiej ja jakiejś płaskiej powierzchni najlepiej lustereczko i dużo cierpliwości potem folia poliwęglanowa polaryzacyjna
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    możesz też spróbować samą folie
    Ostatnio edytowane przez Asar69 ; 20.07.08 o 12:30 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A może lepiej kupic filijkę regenerującą? Ponoc po założeniu jest wszytsko śliczne piękne. Ale to tylko ''ponoc'' bo nie prubowałem osobiście
    Ostatnio edytowane przez MicSzu ; 20.07.08 o 12:36
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dziekuje bardzo za porade. Juz kupilem paste do naprawy CD i tylko teraz o co chodzi z tym lusterkiem ? Szmatke mam na kawalku szybki rozpiac?

Szukalem na allegro folii polaryzujacej ale nie bardzo moge znalezc. Jakis link do takiego ustrojstwa? Folii regenerujacej tez znalezc nie moge...

Awatar budda
    Mieszka w
    Chyliny/Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    idź do gości co robią reklamy świetlne,wytną Ci z poliwęglanu na wymiar za parę groszy taką szybkę
    E-500

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    i tylko teraz o co chodzi z tym lusterkiem
    chodzi o to żebyś polerował równomiernie, nie robiąc przy tym dolin (paluchem)...

jeśli dobrze widzę to rozebrałeś ten ruchomy ekran LCD, tak?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak rozkrecilem - 4 srubki. Jutro albo pojutrze przyjdzie pasta to sprobuje polerowania.
    Poliweglowa szybka to chyba by nic nie pomogla bo nie wiadomo co by z nia pozniej robic.

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Daj znać po polerowaniu bo zawsze mnie ciekawiło czy te pasty działają.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów