Hmm, o taki kurz chodzi... No czasem przetre obiektyw, jasne, ale jakiejs wielkiej warstwy kurzu to nie zauwazylamPojedyncze pylki sa, jasne.
Hmm, o taki kurz chodzi... No czasem przetre obiektyw, jasne, ale jakiejs wielkiej warstwy kurzu to nie zauwazylamPojedyncze pylki sa, jasne.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Szmatka do okularów kupiona u optyka (mikrofibra), ale częściej używam podkoszulka. Optykę czyszczę bardzo rzadko (głownie 7-14 z kropel deszczu).
ja używam majtek![]()
bawełnianych oczywiście
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jeszcze mi sie nie zdarzyło, aby chuchnięcie i dobra microfibra nie wystarczyły. Jednak zgadzam sie z opinią, że microfibra microfibrze nierówna. Mam 2 rodzaje. Jedna jest dobra, a druga genialna. Niestety obie były gadżetami reklamowymi - nie mam więc zupełnie info jakiej są marki, jaki producent. Ale dbam strasznie o tą lepszą bo cuda wyprawia na szkłach.
Ktotek pytał o pranie. Ja piore recznie w letniej wodzie i mydle. Zawsze staram sie bardzo dokładnie wypłukać. Wykręcam, naciągam, suszę - i prawie jak nówka![]()
Ostatnio edytowane przez Adrian ; 6.08.08 o 10:29
Pozdrawiam
E-510, 14-42, 40-150 (stary), 35, fl-36
IS 3000, Tough 3000, Zenit 122,
Nikon d7000, 18-105, 50/1,8
Czy zasada chuch + koszulka/mikrofibra obowiązuje również w przypadku ZD8mm?![]()
Jasne, a jakie miłe w dotyku wypukłości![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Izopropanol nic nie rozpuszcza i bardzo dobrze usuwa brud z optyki i nie pozostawia smug bo szybko odparowuje. Jest neutralny dla tworzyw sztucznych. Używam czasem i nic się nie dzieje złego.
@ Dog_master - obiektyw się kurzy- przynajmniej mi i to nie dlatego, że leży w torbie
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."