Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Artystyczna Lustrzanka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Są na świecie artyści którzy robiąc kompaktem osiągają lepsze efekty niż posiadacze FF z super jasnymi, uszczelnionymi i na maksa wypasionymi szkłami.

Człowiek robi zdjęcie - maszyna je rejestruje.

Zaś kiedy zaczyna się artyzm - wszystkie dyskusje na ten temat kończyły się usuwaniem co ostrzejszych postów
    MK

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Przeprowadziłem głębokie analizy i analog odpada. Co prawda obraz analogowy jak to wynika z krzywych charakterystycznych i samej przestrzennej budowy materiałów jest bardziej przychylny dla ludzkiego oka to jako argument za zapisem cyfrowym jest sam kształt piksela Chyba zdecydowanie bardziej pasującym do kwadratu. Jednak z drugiej strony pewna krągłość ziarna wynikająca z kształtu halogenków srebra sugeruje analog. Jednak prace naukowe związane z rozwojem tej gałęzi fotografii zostały zawieszone w połowie lat 90 ubiegłego wieku. Artysta powinien iść z duchem czasu.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Wiem, wiem! Beret. Musisz nosić beret, najlepiej robiony szydełkiem.

I golić, nie możesz się golić.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    I jeszcze jedno: musisz umieszczać zdjęcia na forum Olympusa, a jak ktoś je skrytykuje, to musisz się wkur...zać, że nie rozumie sztuki i taka była Twoja wizja tego nieostrego i niefajnego zdjęcia, bo to jest sztuka, tak.
    Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 18.07.08 o 16:42 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Co do umieszczania zdjęć na forum nie opanowałem jeszcze tej „sztuki” ale może poćwiczę w weekend. Mogę podać linki i raz to zrobiłem. Nie robię tego więcej bo chcę być w zgodzie z regulaminem forum. Ale jak będzie zgoda to zamieszczę jeden w miarę neutralny i zgodny z regulaminem.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Jesteś niesamowity. Witam normalnego z dużą dozą ironii!
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Szalik owszem, bródka też, ale rzucanie mięsem? Nie bardzo, przy kwadracie nie można. Przy 3:2 się sprawdza, łatwiej tak mocne punkty znaleźć, ale nie przy kwadracie.

Moja Yashica D ma program tematyczny "Artistic", ale ciii....
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dka Zobacz posta
    Świetne ...
    Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 18.07.08 o 18:36
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Krytyka i sztuka to dwie nie istniejące bez siebie dziedziny. Artysta po to tworzy dzieło aby poddać je krytyce. Złej lub dobrej. Można ją nazwać oceną. To dzięki niej mniej błądzi na drodze do doskonałości. Prawdziwy artysta krytykę znosi z pokorą.

Ja nie napisałem ani słowa, że jestem artystą tylko, że chciałbym być i to nie do końca. Nie rzucam pod nogi nikomu rękawiczki i też nie mam zamiaru jej podnosić jeśli zrobi to ktoś inny. Może to walkower ale czuję się tu w gościach i szanuję ten dom jak i jego gospodarzy.

Co do wyglądu to preferuje styl niepodległościowy czyli zielony kolor US ARMY Tak na marginesie to ubiór mnie mało interesuje. Najbardziej lubię gubić się w tłumie. Pozwala zachować dystans i swobodę obserwacji. Czyli ubiór neutralny.

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Sergiuszone czy Tobie przypadkiem nie chodzi o taki efekt ??

http://laflaneuse.deviantart.com/

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jeśli ma mi już o coś chodzić to raczej o "Różę na drewnie" i może idee czystej fotografii. Przed różą były kamienie. I o ile wiem na nich się skończyło. I sprzęt odegrał niebanalną rolę.