Nie widzę niczego niepokojącego na tym zdjęciu. Wygląda na to, że masz coś nie tak z monitorem.
Nie widzę niczego niepokojącego na tym zdjęciu. Wygląda na to, że masz coś nie tak z monitorem.
Hehe na pewno nie.Oglądałem te zdjęcia z pasami na kilku komputerach i monitor nie ma tu nic do rzeczy
Jeszcze raz Dzięuję za oceny.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dla pokazania lepszego efektu bandingu zamieszcam przykładowe testowe zdjęcie z pasami .
A tutaj parametry zdjęcia:
Ostatnio edytowane przez krzychru ; 17.07.08 o 14:48 Powód: Automatyczne scalenie postów
Ok teraz widać troszke więcej ...
IMHO to jest normalne przy ISO 1600 na długich czasach naświetlania ...
Użyj statywu, zmniejsz ISO na 100
I sie nie przejmuj
Pozdrawiam
No, tutaj już widać ewidentnie. Ale że na ISO 1600 ten typ tak ma, to stwierdzono już dawno. Przypadłość ta pojawia się szczególnie w sztucznym oświetleniu żarowym. U mnie jest tak samo, ale na szczęście nie mam potrzeby robienia zdjęć nocnych na takiej czułości. I zastanawiam się, dlaczego Ty nie użyłeś niższej. Przecież noc + wysokie ISO = destrukcja zdjęcia.
Tak własnie to zrobiłem![]()
Spróbuj tez wyłaczyc IS jak robisz fotki z długim naświetlaniem. U mnie czasem powodowało to podobne pasy.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.