Zdjęcie 51 bardzo przyjemne i trafione we właściwym momencie zatrzymując emocje chociażby te polegające na spojrzeniu. Na 52 raz ostrość troche nie trafiona i moim zdaniem dość duży dysonans świetlny pomiędzy twarzą a otoczeniem, na plus umorusana buzia.
Macie racje - ostrość minimalnie nie trafiona - tłumaczyć mogę się tylko tym, że był to pierwszy poważny test falcona 85/1,4 na takiej przysłonie więc GO minimalna, ... a niestety radiowóz cały czas się bujał
I tak powiem szczerze że na ok 30 zdjęć ponad 20 trafiło z ostrością tam gdzie miało więc jestem zadowolony (tym bardziej, że z d90 nie ma pomiaru światła, a udało się nawet to dobrze dobrać - po poprzednio robionych zdjęciach z 50/1,8 ).
No ale koniec tłumaczeń. Portret bardzo podobał się mamie młodej dlatego zamieściłem tutaj. Niestety w oryginale WB poszło w las dlatego że zdjęcie było robione o godz. 13 (a słońce świeciło jak oszalałe), do tego pod parasolami z warki (wszystko czerwone) i do tego odbijający na niebiesko lakier "radiowozu". WB oszalało, a kolory zapisane w oryginale były nie do ogarnięcia dlatego taka a nie inna obróbka.
Co do wpisu w galerii o rozjaśnieniu - szczerzę - siedziałem nad zdjęciem troszkę - bawiłem się krzywymi, próbowałem miejscami rozjaśniać i nie udało mi się nic lepsze osiągnąć. Nie mówię, że nie można - twierdzę, że póki co ze swoją wiedzą i umiejętnościami było to w moim mniemaniu najlepsze wyjście.
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.