Świeżo upieczony naleśnik, z wieczoru:
Świeżo upieczony naleśnik, z wieczoru:
Zapraszam na: www.adrianchudek.com
Moje zdanei ejst takie - kiepskie szklo
mowie to jako uzytkownik, niestety po ZD spodziewalem sie mn malej AC a ten obiektyw to studium tego zjawiska i to w sumei w calym zakresie przyslon...
O ile srodek kadru jest ich w sumei pozbawiony, chco jak ktos chce pomierzyc to znajdzie ;D to juz w j/2 kadru pokjawiaja sie znaczne a na brzegach dramat...
Od obiektywu staloogniskowego wymagalbym jednak wiecej, nie jestem onanista sprzetowym, jednakw tym wypadku jestem bardzo rozczarowany. rozdzielczosc wspolczesnych aparatow - uzywalem z e420 - podpowiada ze da sie cos wykadrowac, ale w takim wypadku pozostaje zmudna obrobka w programach graficzncyh....
Jesli chodzi zas o SEXY to z 420 jest to piekny zestaw ktory uwiodl mnie na troche, jednak wymog jakosc wziol gore....
Mimo, to jesli ktos ma okazje - warto wyprobowac ... moze mialem popsutego ;P
A teraz jak możesz weź na spokojnie przeczytaj to co napisałeś raz jeszcze i popraw liczne literówki - żeby szło to normalnie czytać. Dziękuję.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Witam!
Tak sobie przeglądając forum wieczorem po pracy (tak, nawet w niedzielę) natknąłem się na wątek o "naleśniku"![]()
Skoro to praca zbiorowa to dorzucę coś od siebie:
Na początek pokażę jaka jest różnica na tym samym kadrze ale pierwsze zdjęcie ze światłem f2,8:
a drugie f8,0:
W obu przypadkach ostrość łapałem na spojlerze za kabiną (środek kadru). Najlepiej różnicę w zdjęciach widać na plakacie w lewym górnym rogu.
Ale tego obiektywu używam nie tylko do modeli
Taki oto widoczek podczas wyprawy do sklepu. Brr, było zimno
Pozdrawiam
E-M5 m.II + m.ZD 9 FishEye BodyCap + m.ZD 14-42 IIR + m.ZD 40-150 + m.ZD 45 + m.ZD 60 + m.ZD 12-100
ekchem.... coś nie widać![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dla mnie to świetny obiektyw. W zestawie z e410 niewiele większy od mikro4/3. Mieści się do legendarnej już kieszeni. Dla mnie kwintesencja e-systemu. Mały, tani, lekki. Żałuję, że się pozbyłem, ale kupię sobie chyba jeszcze raz (tzn niby dla córki).
ps. wrzucam dwie fotki na f/2.8.
![]()
Koniczynki i listek ladanie wyszly...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bardzo ładnie wyszło na f2.8
"Wszystko powinno się robić tak prosto, jak tylko to jest możliwe - ale nie prościej."