Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: O fotografii przyrodniczej słów kilka

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez K_Puchatek Zobacz posta
    Trochę wykopię z niebytu...
    Może by przykleić...
    Podpisuje się pod tym, trochę mnie zdziwiły te ochy i achy pod dzisiejszym zdjęciem w galerii. Myślałem że dla użytkowników naszego forum jest oczywiste że nie fotografuje się piskląt w gnieździe, ale sporo osób po prostu nie ma o tym zielonego pojęcia.

/Edit K_Puchatek masz u mnie plusa w pamięci, bo na razie nie mogę ci dać
    Ostatnio edytowane przez Tojfi ; 13.05.11 o 23:42
    Pozdrawiam Rafał M.

E-520 + ZD 14-42 + ZD 14-54 + ZD 70-300 + Tumax DPT386AFZ-OP + Raynox DCR-250, DJI Mavic Air

| OlyJedi
    Mieszka w
    B-stok
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    No to jak wykopany.
    Od roku mam problem z gołębiami na balkonie .Przez jakiś tydzień kwietnia może trochę dłużej próbują mi ulokować gniazdo .Gdybym z balkonu korzystał sporadycznie to ok bym pozwolił ,ale że jest inaczej to walka jest mozolna bo gołąb to stworzenie uparte ja swoje a on swoje .On znosi gałązki znosi a ja je wyrzucam

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Nowość na portalu

Pamiętacie zapewne tą, jakże gorącą dyskusje: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=78161. Zainspirowany nią kolega Moose napisał artykuł, który dziś pojawił się na portalu: Gniazda były fotografowane, są i będą.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    No i super Bardzo fajny tekst!!! Ale tytuł bym trochę zmieniła, bo w sumie inny jest jego odbiór, a inny treści artykułu.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Całkiem fajny artykuł, podoba mi się, choć osobiście nigdy nie byłam wielką fanką fotografii przyrodniczej, ale kto wie Mimo to z chęcią przeczytałam artykuł i wyniosłam wiedzę na przyszłość Obserwacja zwierząt jest ciekawym zajęciem, sama nie wiem czemu nigdy wcześniej specjalnie mnie to nie kręciło.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    W niedawnym numerze czasopisma ,,Echa Leśne" Tomek Kłosowski napisał artykuł w temacie fotografowania gniazd. Poradnikowo.
    Mysikrólik - dzięki. Tytuł dałem taki bo ... tak jest. Nie ma co owijać w bawełnę. Tylko zdjęć żadnych nie wysłałem Hadesowi bo niby jakie miałbym dać? Do treści wypadałoby zapodać ,,kaszany" , a jakoś mi tak nie po drodze z dziadowstwem było Mimo, że sporo nieudanych, przygniazdowych, mam. Dobrych też trochę, ale też nijak by się miały do treści.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Odp: O fotografii przyrodniczej słów kilka

Odkopię jeszcze raz wątek w związku z kolejną fotą w galerii:

https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-57337

Może kolejnych kilka osób się zastanowi...
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez K_Puchatek Zobacz posta
    Odkopię jeszcze raz wątek w związku z kolejną fotą w galerii:

https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-57337

Może kolejnych kilka osób się zastanowi...
    Może tak , a może nie - jak widzisz - tym razem autor pozostawił swoją pracę w galerii, można się tylko zastanowić czy nie używać w takich przypadkach także reputacji.

Oceny zerowe od góry do dołu nie przynoszą efektu, raport do moderacji też nie, bo galeria o ile nie zawiera treści skrajnie drastycznych jest prywatna.

A to nie przynoszące chluby zdjęcie ani autorowi, ani portalowi dalej wraca jak bumerang na czołówkę ocenianych.

Pozdrawiam - mocno zniesmaczony - AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 30.08.11 o 23:55
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Może tak , a może nie - jak widzisz - tym razem autor pozostawił swoją pracę w galerii, można się tylko zastanowić czy nie używać w takich przypadkach także reputacji.

Oceny zerowe od góry do dołu nie przynoszą efektu, raport do moderacji też nie, bo galeria o ile nie zawiera treści skrajnie drastycznych jest prywatna.

A to nie przynoszące chluby zdjęcie ani autorowi, ani portalowi dalej wraca jak bumerang na czołówkę ocenianych.

Pozdrawiam -mocno zniesmaczony - AP.
    Na to że autor się zreflektuje zupełnie nie liczę (widać to po wypowiedziach pod fotą)...
    Mam natomiast nadzieję że może choć kilka osób zapozna się z wątkiem i będziemy mieli takich ujęć coraz mniej na forum... mam nadzieję...
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

[QUOTE=apz;747165]
    /QUOTE]

A gdzie był ten raport?

Przed momentem Saboor podrzucił linka na ircu, wiec skasowałem...

---------- Post dodany o 22:21 ---------- Poprzedni post był o 22:18 ----------

Nosz rzesz... był raport.

AKurtat musiałem przegapić. Szkoda, że tylko apz się pofatygował.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.