Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: prześwietlone zdjęcia e-410

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czyli jeszcze niepoprawnie skadrowane. No tak jeszcze o tym powinienem pomyśleć, chociaż przy dotychczasowych aparatach, jakoś nie musiałem. Po prostu robiłem w maksymalnej rozdzielczości, a gdy zdjęcie okazało się się źle skadrowane przycinałem je do postaci, która mi odpowiadała. Jednym słowem olympus to sprzęt dla ekspertów a nie dla amatorów. Czyli bez dokładnego przestudiowania instrukcji, robienie zdjęć powinienem sobie darować.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez crete Zobacz posta
    Czyli bez dokładnego przestudiowania instrukcji, robienie zdjęć powinienem sobie darować.
    To jeszcze nie przeczytałeś instrukcji obsługi? Po co w takim razie nam głowę zawracasz?

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Sory, crete, ale powoli zaczyna mi tu jechać trolowaniem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    crete-

Wiesz, jak wymienia się miotłę na odkurzacz to warto zerknąć do instrukcji aby rury odwrotnie nie podłączyć. Niby proste ale... Bo pomimo pewnego i oczywistego postępu zamierzony efekt będzie gorszy od oczekiwanego.

| OlyJedi Awatar tkud
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez crete Zobacz posta
    Sorki.
    A swoją drogą to mnie załamaliście. Vivid usunąć, nasycenie usunąć... Przecież w innych aparatach to dodaje kolorytu zdjęcia. A w lympusie to przeszkadza?
    Dodatkowo filltr szumów na standard i redukcja szumów wyłączona a i z ostrością nie należy przesadzać bowiem 410 robi przeostrzone. Robiąc te zdjęcia z gór mfiltr polarowy sam by mi się nałożył nawet gdybym nie chciał

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    W sumie z pięciu posiadanych dotychczas aparatów, to od deski do deski w żadnym instrukcji nie przeczytałem, ponieważ nie miałem problemów z osiągnięciem zadawalającego efektu. Zresztą do wielu innych systemów i urządzeń również (windows, linux, playstation, photoshop o odkurzaczu nie wspomnę) ponieważ z większością nie jest to konieczne. Instrukcję, owszem przejrzałem. I gdybym znalazł w niej odpowiedź, to nie zawracałbym Wam głowy. Tak czy siak, teraz już wiem, że zdecydowanie nie jest to sprzęt dla mnie. Jak jestem w górach i mam krótki czas na zrobienie fotki to wierzcie lub nie ale ciężko zastanawiać się nad wszystkim co powinienem wiedzieć i co przewidzieć. Według mnie jeśli sprzęt ma opcję auto to powinna w miarę dobrze działać. A jeśli nie to po co w takim razie olympus oferuje programy tematyczne, auto a nawet rozpoznawanie uśmiechu? Jeśli jest tak jak sugerujecie to powinien być jedynie manual. Jeśli jesteś ekspertem i przed każdą fotką ręcznie ustawiasz migawkę, ekspozycję, czułość i całą resztę to sobie poradzisz.

| OlyJedi Awatar tkud
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tkud Zobacz posta
    Czyli tak jak wspomniałem trzeba użyc AFL...to tak na wszelki wypadek gdyby kolega nie doczytał instrukcji...dwa tygodnie może być krótkim okresem aby wszystko opanować
    tak myślałem...sam siebie cytuję )

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    crete, lustrzanki nie są dla wszystkich, to fakt. Oferują więcej, ale w zamian wymagają więcej. Nie ma co się spinać, rób zdjęcia tym, czym Ci wygodnie i tym, co daje takie efekty, które Ciebie zadowalają, ale o jedno proszę - nie obwiniaj o to, że fota jest źle naświetlona aparatu. Aparat robi to, co każe mu właściciel

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zamów sobie "Fotomanię" albo ściągnij z netu jak nie czytasz instrukcji.
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    No i mamy kolejny dowód na to, że do bezmyślnego pstrykania lepiej nadaje się kieszonkowa małpka, niż wypasiona lustrzanka. Powinni o tym pisać przy bramce wejściowej w media markcie.