You must be kidding me !
http://www.photographical.net/canon_1ds_mf.html (to porównanie do 1Ds, 11 Mpix, aktualnie Canon ma 1Ds MK3 czyli 22 mpix...)
You must be kidding me !
http://www.photographical.net/canon_1ds_mf.html (to porównanie do 1Ds, 11 Mpix, aktualnie Canon ma 1Ds MK3 czyli 22 mpix...)
Ech, a wiesz, że CS4 nie będzie obsługiwać MacOSX w wersji 64 bit? Wersja Windziana powstanie na bank. W Adobe zastanawiają się czy CS5 będzie 64 bitowy na Macu... 36 miesięcy różnicy... Tak więc całkiem niedługo Mac jako synonim (niezrozumiałe) wydajności stacji graficznej przejdzie do lamusa.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Matryc w aparatach też. Teraz Cn ma 1Ds Mk3 wiec nie sadze żeby odległość jakościowa się zmieniła.
Sorry xxxsebusxxx, ale mógłbyś sprecyzować swoją odstatnią odpowiedź? Jaki rozwój skanerów bębnowych?
Mam w kompakcie 12MPxli. I prawdę powiedziawszy nie mam dla nich specjalnego zajęcia. Odbitki 20x30 które czynię niczym nie różnią się od tych z 6MPxl starego DLa. Podobnie rzecz ma się ze skanami czy to z Epsona 2450, czy też z Minolty EliteScan. Rozumiem, że są osoby potrzebujące większej rozdzielczości. Ale się sądzę, by był to nawet promil użytkowników tego forum, jak i zaprzyjaźnionych C, N, M, P.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
oj nie wiem, ale wiem, ze róznice miedzy win a mac zacieraja sie bardzo szybko... Moze jest jak piszesz ze mac jako synonim wydajności to już nieuzasaniony stereotyp pomału
/sorki za brak polskich diakrytycznych ale ten komputer nie obsługuje zxcn z altem
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
doskonale wiem ze 22 mpix i w pelni swiadom pisze to co pisze.
nawet gdyby rozpatrywac to w kategoriach liczby pikseli to raptem tyle co zeskanowany mały obrazek nie mowie tego na zasadzie przekonania o marnosci 1d mark 3 ale jako potwierdzenie ze redni foormat jest nie zawojowany przez cyfraki. ze osoby ktore wychowaly sie na zwojowych filmach a pozniej skanerach bebnowych smieja sie pod noem jak słyszą o rewelacyjnych cyfrach
z drugiej strony znam też człowieka, który mial przedstawicielstwo hasselblada na Polskę i trasznie psioczył na spadek sprzedaży wraz z wejsciem cyfry. konczac watek sądzę że cyfrowe hasselblady z średnioformatowymi matrycami 50 mpix to produkt dla koneserów i profesjonalistów których dotychczasowe osiągnięca cyfrowej fotografii nie przekonały do porzucenia analogów
Ostatnio edytowane przez dobas ; 9.07.08 o 23:41 Powód: Automatyczne scalenie postów
Chodzi mi o zastosowania profesjonalne bo nikt raczej nie używa canona 1d, aparatów średnioformatowych i skanerów bębnowych do robienia małych odbitek. Zgodzę się że są używane do ilustracji w czasopismach (raczej ich format nie jest zbyt duży) no ale sprzęt tej klasy kupują ludzie/firmy/agencje którzy nie robią nimi zdjęć jak ciocia je kotleta na urodzinach. Nie można też porównywać zdjęć o tej samej rozdzielczości z różnej klasy sprzętu.
Co do rozmowy o Apple to jak ktoś ma PC z procesorem obsługującym SSE2 lub 3 to niech wpisze w google osx86
Zapowiada się już nowa wersja MacOS'a która będzie działać wyłącznie na maszynach 64bitowych
Ostatnio edytowane przez xxxsebusxxx ; 9.07.08 o 23:41
"spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"