Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Sigma 10-20mm sample

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    tylko czemu E-System?
    No właśnie ostatnio chodzą mi po głowie dość heretyckie myśli o zmianie systemu... :P raz, że cięzko o szeroki kąt, a dwa irytujący bracketing
    Nvm...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    No właśnie ostatnio chodzą mi po głowie dość heretyckie myśli o zmianie systemu... :P raz, że cięzko o szeroki kąt, a dwa irytujący bracketing
    Nvm...

Masz dwa wyjścia:

1. Polować na 7-14 (aktualnie za 3,5k na allegro)

2. Kupić najtańszego Nikona i 10-20 (wyjdzie z 3 k)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    raz, że cięzko o szeroki kąt
    Jeśli na tym nie zarabiasz a chcesz się pobawić, zrób jak mówi C+. D80 lub D60 a do tego Sigma 10-20 lub Tokina 11-16. Z podejrzanie tanimi 7-14 lepiej uważać bo to delikatny sprzęt.

S4INT
    Gość
    Tak, wiem, ale kupując body i taką Sigme chyba bym już całkiem zmieniał system. A to mi do końca się nie uśmiecha przy obecnych funduszach zresztą D80 jest już trochę starą puszką. E-510 które planuje kupić ma stabilizacje, świetną czyszczałke i w ogole... zresztą co ja wam będę mówił - i tak wiecie ocb Poza tym do Olka mam też 40-150 a do zestaw z Nikonem póki co nie dokupię czegoś dłuższego.

W sumie mógłbym wybierać czy kupić 7-14 czy E-510+S10-20+14-54+filtry.
    Będę to prawdopodobnie sprowadzał ze stanów, więc cenowo wychodzi bardzo podobnie. 150$ więcej chyba ten zestaw.
    Ale zostanę wtedy z kitem (a trafił mi się wyjątkowo mydalny egzemplarz 14-45) i e-pięcsetką która mi cholernie szumi... straszne dylematy.

Wracając do Sigmy - domyślam się że jeszcze nikt z forumowiczów nie ma tego szkiełka? Jak ktoś dostanie to w swoje łapki to proszę o wrzucenie jakiś fotek i ogólnych wrażen z użytkowania. Będę wdzieczny

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    a po co kupować sigmę jak ma po wakacjach być 9-18
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    a po co kupować sigmę jak ma po wakacjach być 9-18
    No cóż, zobaczymy jakiej jakości będzie to szkiełko i jaka cena Sigma raczej sprawdzony sprzęt, dużo osób tym robi i chwalą sobie.
    Nie dyskryminuje oczywiście tego Zuika, ma ogromnego plusa - jeszcze szersze ale to ma być najtańsza linia - 10-20 jest z najwyższej lini Sigm.
    Pożyjemy, zobaczymy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie dyskryminuje oczywiście tego Zuika, ma ogromnego plusa - jeszcze szersze ale to ma być najtańsza linia - 10-20 jest z najwyższej lini Sigm.
    Czyli jakość powinna być podobna A jeszcze jakby cena była niższa no i ogniskowa mniejsza... Ach, czekam z niecierpliwością

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    No cóż, zobaczymy jakiej jakości będzie to szkiełko i jaka cena Sigma raczej sprawdzony sprzęt, dużo osób tym robi i chwalą sobie.
    Pożyjemy, zobaczymy
    taaa jakby to była "najwyższa" linia, to miałaby cene zd7-14, czy nikorra 14-28
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z tym 9-18 różnie może być. Jak to ma być uzupełnienie 18-180... a wiemy jaką jakość prezentuje nasz spacer-zoomik...

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    taaa jakby to była "najwyższa" linia, to miałaby cene zd7-14, czy nikorra 14-28
    Za optyczne.pl:
    "Dodatkowo obiektyw należy do najwyższej klasy Sigmy oznaczonej symbolem EX oraz jest wyposażony w napęd HSM"