Jeśli na tym nie zarabiasz a chcesz się pobawić, zrób jak mówi C+. D80 lub D60 a do tego Sigma 10-20 lub Tokina 11-16. Z podejrzanie tanimi 7-14 lepiej uważać bo to delikatny sprzęt.raz, że cięzko o szeroki kąt
Tak, wiem, ale kupując body i taką Sigme chyba bym już całkiem zmieniał system. A to mi do końca się nie uśmiecha przy obecnych funduszachzresztą D80 jest już trochę starą puszką. E-510 które planuje kupić ma stabilizacje, świetną czyszczałke i w ogole... zresztą co ja wam będę mówił - i tak wiecie ocb
Poza tym do Olka mam też 40-150 a do zestaw z Nikonem póki co nie dokupię czegoś dłuższego.
W sumie mógłbym wybierać czy kupić 7-14 czy E-510+S10-20+14-54+filtry.
Będę to prawdopodobnie sprowadzał ze stanów, więc cenowo wychodzi bardzo podobnie. 150$ więcej chyba ten zestaw.
Ale zostanę wtedy z kitem (a trafił mi się wyjątkowo mydalny egzemplarz 14-45) i e-pięcsetką która mi cholernie szumi... straszne dylematy.
Wracając do Sigmy - domyślam się że jeszcze nikt z forumowiczów nie ma tego szkiełka? Jak ktoś dostanie to w swoje łapki to proszę o wrzucenie jakiś fotek i ogólnych wrażen z użytkowania. Będę wdzieczny
Pozdrawiam
a po co kupować sigmę jak ma po wakacjach być 9-18![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No cóż, zobaczymy jakiej jakości będzie to szkiełko i jaka cenaSigma raczej sprawdzony sprzęt, dużo osób tym robi i chwalą sobie.
Nie dyskryminuje oczywiście tego Zuika, ma ogromnego plusa - jeszcze szerszeale to ma być najtańsza linia - 10-20 jest z najwyższej lini Sigm.
Pożyjemy, zobaczymy![]()
Z tym 9-18 różnie może być. Jak to ma być uzupełnienie 18-180... a wiemy jaką jakość prezentuje nasz spacer-zoomik...