Proszę o dalszą ocene i uwagi ostatnie wasze uwagi były bardzo ciekawe
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez niwi ; 13.07.08 o 17:32
Na wszystkich fotkach brakuje mi tego czegoś.... tego czegoś co przykuło by mój wzrok na dłużej. Tego co zapisało by te zdjęcia na dłużej w pamięci...
Popracuj trochę nad techniką, poczytaj np o złotej godzinie (tuż przed wschodem i tuż przed zachodem słońca) światło to podstawa dobrego zdjęcia. Trochę brakuje mi też zabawy w PS (krzywe, wyostrzenie itp...) nie mówię o jakiś dużych modyfikacjach tylko o szczegółach poprawiających odbiór zdjęcia. Fajnie też byłoby poczytać o kadrowanie i złotym podziale kadru...Dużo to daje. Parę przeczytanych artykułów i parę plenerków i będziesz patrzył na świat kadrami
![]()
Pozdrawiam i życzę sukcesów![]()
Niezła 8, szkoda że mewa nie jest "przodem do widza". Podoba mi się piesek walczący z wiatrem, tylko kadrowałbym inaczej, tak żeby nie był tak centralnie, może w ten sposób:![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
witam
proszę o dalszą ocene i uwagi
pozdrawiam
Ładne są, może, MZ, trochę za ciasno kadrowane.
witam
wytłumaczcie mi proszę o co dokładnie chodzi z ciasnym kadrowaniem jak powinienem zrobić to zdjęcie
pozdrawiam
Ciasne kadrowanie to takie, kiedy główny obiekt jest zbyt blisko krawędzi zdjęcia i nie ma "przestrzeni". Czasami taki ciasny kadr może być zaletą, ale nie we wszystkich zdjęciach.
Przykład ciasnego kadru:
Zdjęcie pochodzi z tego artykułu: http://www.dfv.pl/szkola-zaawansowani-foto.html?id=39 który również polecam![]()