Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Wątek: Fotki i obrobka :)

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    7 - niby zwykła kaczka, a jakoś jednak zwraca na siebie uwagę, podoba sie.
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cieszę się, że mój z premedytacją użyty kadr centralny wzbudza pozytywne emocje

Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Ot, kaczusie. Chociaż poprawne, to widziałem już mnóstwo takich zdjęć.
    Zapomnę o nich pewnie jeszcze dziś.
    Dlatego warto szukać jeśli nie ciekawszych tematów, to ciekawszych kadrów.
    Jasne, ciężko w tym temacie polemizować.

Tak samo dużo jest zdjęć, koników, kwiatków i biedronek Bo robienie takich zdjęć to przede wszystkim dla wielu osób przyjemność a nie jedynie chęć publikacji w NG

A ja się dopiero uczę techniki i zwykłej poprawności, dlatego banalne i wszędobylskie kaczki są jak znalazł, bo niepłochliwe, mało tego same przypłyną blisko, co ma znaczenie dla obiektywu 40-150, bo spokojnie mogę potrenować robienie ostrych fotek, kiedy one się wiercą, pływają i jak widać, słonecznie nie było. No i ładne są

Wiec kiedy będę miała okazję sfotografować jednorożca w galopie będę dobrze przygotowana I wyląduje on w galerii.

Kaczki natomiast aby nędzy w galerii nie pogłębiać lądują w kąciku początkującego i zdaję sobie sprawę, że są powtarzalne i zwykłe, tym bardziej dziękuje wszystkim, którzy znajdują chwile czasu,żeby tu zajrzeć i skomentować co nieco i naprostować błędy.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zulka Zobacz posta

Tak samo dużo jest zdjęć, koników, kwiatków i biedronek Bo robienie takich zdjęć to przede wszystkim dla wielu osób przyjemność a nie jedynie chęć publikacji w NG

A ja się dopiero uczę techniki i zwykłej poprawności, dlatego banalne i wszędobylskie kaczki są jak znalazł, bo niepłochliwe, mało tego same przypłyną blisko, co ma znaczenie dla obiektywu 40-150, bo spokojnie mogę potrenować robienie ostrych fotek, kiedy one się wiercą, pływają i jak widać, słonecznie nie było. No i ładne są

Wiec kiedy będę miała okazję sfotografować jednorożca w galopie będę dobrze przygotowana I wyląduje on w galerii.

Kaczki natomiast aby nędzy w galerii nie pogłębiać lądują w kąciku początkującego i zdaję sobie sprawę, że są powtarzalne i zwykłe, tym bardziej dziękuje wszystkim, którzy znajdują chwile czasu,żeby tu zajrzeć i skomentować co nieco i naprostować błędy.
    Brawo Zulka, trafiłaś w sedno
    Zreszta dziwię sie trochę, że koniki polne i ważki jakoś bardziej cenione są na forum od kaczek i łabądzków chociaż i jedne i drugie są nie mniej łatwe do sfotogrfowania praktycznie w każdej okolicy
    Twoje kaczuszki są bardzo sympatyczne i ładnie pokazane.
    Kadr pierwszy z ostatniej trójki chyba najładniejszy chociaż ostatni tez mi się podoba, przez wodę dobrze widoczna jest wiosłująca noga kaczki.

PS
    Teraz czekam na jednorożca

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Winobranie 2008

W ramach odskoczni od robaczków trochę fotek z zielonogórskiego winobrania.
    Dzień dziś raczej chłodny, słońca mało, sunąca się masa ludzi mało ożywiona, jedynie dwóch gentelmenów chętnie pozowało za drobną opłatą, która wylądowała w ich pokrowcu na gitarę

Pierwszy raz poszłam z aparatem "między ludzi" i chyba najlepiej wyszły mi "detale"
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-9.jpg
Wyświetleń:	287
Rozmiar:	157,7 KB
ID:	7759   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-6.jpg
Wyświetleń:	295
Rozmiar:	201,1 KB
ID:	7760   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-5.jpg
Wyświetleń:	287
Rozmiar:	161,2 KB
ID:	7761   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-3.jpg
Wyświetleń:	298
Rozmiar:	200,3 KB
ID:	7762  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie.jpg
Wyświetleń:	290
Rozmiar:	189,6 KB
ID:	7763  

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    i jeszcze
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-20.jpg
Wyświetleń:	282
Rozmiar:	156,1 KB
ID:	7764   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-21.jpg
Wyświetleń:	273
Rozmiar:	151,9 KB
ID:	7765   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-17.jpg
Wyświetleń:	288
Rozmiar:	212,2 KB
ID:	7766  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Moim zdaniem odskocznia bardzo fajna. Wszystkie zdjęcia z przyjemnością obejrzałem. Przede wszystkim gratuluję odwagi i wyjścia z aparatem do ludzi. Sam jakoś nie mogę się na to zdobyć .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zulka Zobacz posta

I nie musisz polemizowac.Rob swoje.Kwiatka,larwe,kaczke nie poprosisz,zeby sie usmiechal,smucil pozowal.Nie podmalujesz,nie ubierzesz w kiecke co pasuje do klimatu.W ich naturalnym srodowisku wydobywasz to co jest,nie zaprowadzisz do studia i nie zrobisz swiatla,slonce to jedyne zrodlo.Musisz sie naprawde zakrecic,zeby pokazac te modele tak,zeby zachwycily i pokazaly swoje naturalne walory,a przy ciekawym kadrowaniu fotka zachwyci.To duzo trudniej niz focenie innych tematow.Duzo zaczyna od kwiatkow i ptaszkow,a ilu pozostaje?Wiekszosc przeskakuje na latwiejsze tematy-bo kwiatki i ptaszki to dla nich za wysoka poprzeczka.A ze ich jest wiekszosc to sie zmowili,ze kwiatki i ptaszki to banal.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 13.09.08 o 23:41

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    i jeszcze trochę z tej bajki

Nazwa:	tn_winobranie-10.jpg
Wyświetleń:	256
Rozmiar:	199,5 KB
ID:	7780   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-11.jpg
Wyświetleń:	256
Rozmiar:	146,7 KB
ID:	7781   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-12.jpg
Wyświetleń:	250
Rozmiar:	239,8 KB
ID:	7782   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-22.jpg
Wyświetleń:	248
Rozmiar:	93,2 KB
ID:	7783  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tn_winobranie-23.jpg
Wyświetleń:	253
Rozmiar:	169,8 KB
ID:	7784  

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    4 zdjęcie z ptaszkiem bardzo mi się spodobało

ps. Chciał bym taką tablice jak na drugim zdjęciu
    Ostatnio edytowane przez Rennsport ; 14.09.08 o 21:42

rocco
    Gość
    Jarmark dominikański? Fajne graty, fajne foty.
    Ja poproszę aparacik z trzeciej foty