Witam!!
Nie mogłem znaleźć nic na temat tego obiektywu :/
Czy ma ktoś takie cudo "Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP MACRO" przypięte do puszki E-...
Jeśli tak to moze napisze jak to się sprawuje przy makro a może jakieś fotki wrzuci ??
Pozdrawiam!!
Witam!!
Nie mogłem znaleźć nic na temat tego obiektywu :/
Czy ma ktoś takie cudo "Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP MACRO" przypięte do puszki E-...
Jeśli tak to moze napisze jak to się sprawuje przy makro a może jakieś fotki wrzuci ??
Pozdrawiam!!
1. wielkie to to jest
2. to nie jest szkiełko makro - skala 1:2.7
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
A to Macro w nazwie to podpuchaA to w takim razie może to samo pytanie ale sigma 105 mm macro !!
O tej sigmie znajdziesz juz co niecoPozukaj--> ponoc zacne szkło
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Ja wiem czy jest sens łykać taką ogniskową do macro? Jeśli coś krótkiego i jasnego to pozostaje tylko 30 1.4 ale ostrzy z daleeeka.
ale 30/1.4 ma HSM i ostrzy bosko, nawet na moim starym E-400
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip:
Ciesz się tym aparatem, bo matrycę ma chyba najlepszą w systemie (pomijając szumik). Chciałbym taki sprzęcik tylko w większej budzie i na BLM-1, nawet bez IS.
Witam.
Jeżeli autor pozwoli to podłącze się do tematu.
Pomijając wszystkie inne aspekty, takie jak przydatność obiektywu przy portrecie itp, a skupiając się tylko na makro, który obiektyw jest waszym zdaniem lepszym rozwiązaniem:
1. Olympus Zuiko Digital ED 50mm 1:2.0 Makro
2. Olympus Zuiko Digital 35mm 1:3.5 Makro
35 ma większą skalę odwzorowanie ale jest ciemniejszy i nieuszczelniony.
Czy skusiłby się ktoś na małe porównanie ww szkieł pod kątem makro?
Pozdrawiam
Bartek K.