Pierwsze koty za płoty. Dopiero uczę się nowego aparatu, a przy okazji próbuję złapać w obiektyw coś ciekawego.
Jako że są to moje początki z cyfrówką proszę o sugestie i porady, bo tego nigdy za wiele
Pozdrawiam
Pierwsze koty za płoty. Dopiero uczę się nowego aparatu, a przy okazji próbuję złapać w obiektyw coś ciekawego.
Jako że są to moje początki z cyfrówką proszę o sugestie i porady, bo tego nigdy za wiele
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Mysle, ze jak na poczatek to calkiem niezle. Gorna czesc nieba ma troche nienaturalny kolor, ale moze tak bylo o zachodzie slonca![]()
To może jeszcze pytanie natury technicznej.
Po zmniejszeniu i wyostrzeniu obrazu postrzępiło mi linie wysokiego napięcia. Robiłem kilka eksperymentów z trybami Bilinear, Bicubic, Smart Size, Pixel Size (Paint Shop Pro) ale co jeden to gorszy efekt. Przypuszczam, że nie da się tego zjawiska wyeliminować?
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
zalezy jakie natężenie dajesz na unsharpa, bo czasami cienkie kreski ukośne właśnie zaczynają schodkować i trzeba uważać i nie przesadzać z wyostrzaniem.
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl
Fachowcem nie jestem, nic ci nie doradzę, ale zdjęcie po prostu mi się spodobało :))
Urbanistyczna poetyka... ;))
C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw =)
Wiedźmie foty na PLFOTO
Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy
W normalnych warunkach na fotkach unika sie slupow wysokiego napiecia i lini przesylowych, ewentualnie pozbywa sie ich w PS ale na tym foto mi sie podoba. Ewentualnie zmniejszylbym glebie ostrosci, aby wyroznic z tla glowny temat zdjecia.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
jakie tam normalne warunki :P
ja dwa dni temu robilem ta fotke:
no i jak widac to nie sa linie wysokiego napiecia tylko wanty ktore musza byc na tym zdjeciu bo to zaglowka. Po pomniejszeniu wyszly jakies postrzepione![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
@Jeronimo szkoda ze uciales gore masztu, lepiej by sie prezentowal
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
to co tu wrzucilem to ma pokazywac problem o ktorym pisal (tj. pytal) No-shadow Kick....
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać