Trafiłes z ostroscia na oczy... Ladny portrecik.
Trafiłes z ostroscia na oczy... Ladny portrecik.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Marek, moge sie jeszcze przyczepic? Czemu mi sie ciagle zdaje ze za mala ogniskowa? Powiedz ty mi czym ty np. ten portret zrobiles?
Nie zebym sie czepial ale trochu mnie to zastanawia, ja zawsze na duzej ogniskowej staralem sie robic (moze taki nawyk - zeby rozmyc tlo ;p )
A wiec tak juz odpowiadam...
Używam obiektywu o ogniskowej 50mm , lubię obiektywy stało ogniskowe bo są dosyć jasne i łatwe w obsłudze , nie trzeba sie zastanawiać jaką ogniskową ustawić
używam też przysłon od f2 do f4
i to w sumie tyle całej filozofii
aha zapomniał bym celuje ostrością zawsze na oczy
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Rennsport ; 2.07.10 o 22:52
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
Tym razem Ula w sukience =]
190.
Podoba mi się ostatnie - może minimalnie więcej dałabym od góry ale i bez tego jest super.
Ja bym zrobil tylko popiersie... nie pasuja mi te okulary w rece... Ogolnie fajnie sukienka z tlem wyglada, no i twarz... piknie, tylko ja bym staral sie zrobic samo popiersie
PS: Ahaaaa, to ja wiem na co te 300zl poszlo ;] Na sukienke![]()
Fajne swiatlo...ale mniej dolu.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Dzięki za komentarze![]()
co do skadrowania zdjęcia samego popiersia to ręce zostały by ucięte i tej ładnej sukienki by nie zobaczyliście
nie dało sie również przyciąć zdjęcia od dołu , ponieważ jak bym przyciął nogę w kolanie wyglądało by to nienaturalnie
co do okularów cóż nie chciała mi ich oddać, no ale chyba okulary nie odciągają wzroku od twarzy modelki
![]()
Teraz takie bardziej kolorowe
191. Alicia i Ania
Modelka górna ma chyba za bardzo czerwoną skóręZa bardzo je podsmażyłeś na tym słońcu
![]()