MZ zdecydowanie za ciasno.
MZ zdecydowanie za ciasno.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Coś dziwnego stało się z oczami na moje wyczucie przy wybielaniu białek.
Akurat na tym zdjęciu nie poprawiałem białek ocznych
203.
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
Faktycznie oczy jakies takie... jak na niebiesko zabarwione...?
Ostatnie duzo lepsze, wypracowales juz sobie styl widzeSzlifuj go ;D
203 bardzo mi się podoba.
Kompozycja kardu, modelka ... wszystko jak dla mnie świetne.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Ostatnie zdjęcia z Darią bardzo na plus. Podobają mi się, może oprócz tego ciasnego portretuAle poza tym naprawdę fajne, ładna obróbka.
Rennsport, ważną rzeczą na którą też musisz teraz zacząć zwracać uwagę jest ułożenie modelki. Zanim naciśniesz spust migawki, spójrz przez wizjer, czy wszystko gra. Może należy zmienić ulożenie ręki, bo wygląda jakby była złamana. A może powinna podnieść głowę nieco wyżej, by nie pokazać drugiej brody dziewczynie. To takie tylko przykłady, ale w przypadku Darii widzę inną rzecz
Tam gdzie leży - gdyby opierała się na bardziej rozstawionych łokciach na boki, biust ładnie by się ułożył. Ponieważ ręce są blisko siebie, biust został ściśnięty i wyszło to tak sobie. Gdyby bluzka nie miała takiego dekoltu, nie miałoby to takiego znaczenia. Ale przy takim dużym dekolcie, widać tylko kreskę i ściśnięte piersi. Zabrakło ładnego wyeksponowania, a faceci przyznają mi zapewne rację, że jest co eksponować![]()
Mam nadzieję, że nie uznasz, że się czepiam. Tak to widzę. Zdjęcia są naprawdę ok, robisz ogromne postępy a to moje marudzenie to tylko po to, byś teraz zwrócił uwagę na inne rzeczy, które tylko poprawią Twoje zdjęcia.
Pozdrawiam, Jola
Jolly dzięki za wskazówki ale ja już od jakiegoś czasu mówię modelką jak mają stanąć i szczególną uwagę zwracam na tło . Powyższe zdjęcia robiłem gdy Daria sobie kwiatki zbierała![]()
Co do eksponowania biustu ja bardziej skupiłem sie na twarzy modelki nie chciałem by na zdjęciach był pokazany sam biust . Daria ma bardzo ładną twarz i chciałem ją pokazać z jak najlepszej strony . Ale może się nie znam![]()
Pozdrawiam Marek
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
Hmmmm.....to może trzeba było pokazać tak, skoro na twarz zwracałeś uwagę(tylko się nie złość - to taki żarcik
)
Ostatnio edytowane przez jolly ; 1.09.10 o 15:06
Pozdrawiam, Jola