Witam
Parę dni temu kupiłem nowego Olympusa 560 i mam obawy co do pracy jego focusa. Mianowicie podczas ostrzenia słychać takie jakby chrobotanie, nawet w dotyku czuć że w aparacie coś się przestawia. Jestem tym zaniepokojony ponieważ w moim starym aparacie praca focusa jest w zasadzie niesłyszalna a tu sprzęt niby lepszy i co ?
Podczas zakupu w sklepie tego nie słyszałem ale to dlatego, że tam zawsze coś - gra jakaś wieża, telewizor itp, a w domu w ciszy niestety jest to wyraźnie słyszalne.
Jeśli ktoś ma taki sam model niech powie czy u niego też jest ten dźwięk taki głośny.

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem ,rowniez zastanawialam sie jaka moze byc tego przyczyna.  Widocznie ten "typ" tak ma
    ,rowniez zastanawialam sie jaka moze byc tego przyczyna.  Widocznie ten "typ" tak ma  (pozostaje, nam sie przyzwyczaic   ...lub zmienic aparat)  pozdrawiam
    (pozostaje, nam sie przyzwyczaic   ...lub zmienic aparat)  pozdrawiam
						 Przy fotografowaniu "łysego" na ostrość miał u mnie przede wszystkim wpływ typ pomiaru światła
 Przy fotografowaniu "łysego" na ostrość miał u mnie przede wszystkim wpływ typ pomiaru światła