Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Fotojoker leci w kulki?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez J.Graph Zobacz posta
    Z tym sie zgodze ... N wakacjach w Chorwacji podczas rejsu statkiem nieopodal siedział śmieszny facecik z wąsikami ...
    Od razu w oczy rzuciło mi sie jego lustro ...
    Zrobił kilka zdjeć po czym zaczął wycierać obiektyw spoconą koszulką którą miał ma sobie ...
    Do cholery to nie okulary ...
    Widać ów pan nie wiedział że istnieje coś takiego jak warstwa antyrefleksyjna
    To smutne ale wiele osób tego nie wie :/

Na szczęście to nie był Polak i na szczęście jego lustro to a100 :P

Pozdrawiam
    a taka warstwa istnieje ? Ja tam tre koszulą, nie mam z tym problemów.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar FotoAmator
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    a taka warstwa istnieje ? Ja tam tre koszulą, nie mam z tym problemów.
    Czasami coś się przyklei i ciężko usunąć.
    Papier ścierny polecam

===================
    A teraz tak poważniej.
    Pewna Pani na innym forum żaliła się, co ma zrobić bo ma jakiegoś paprocha w obiektywie i nie może usuną, a on (ten paproch) wychodzi na zdjęcia? Nawet zdjęcie pokazała.
    Tłumaczę że to nie obiektyw tylko ewentualnie matryca. Tak ostro widzialna mała kropeczka nie może pochodzić z obiektywu.
    Uparła się że, nieprawda. Że to w obiektywie.
    Zrobiłem Jej test (niżej).
    Dopiero paproch wielki jak pół paznokcia może coś tam przeszkadzać i to jeszcze w dużym kontraście.
    Nie mówię że obiektyw może być zapaćkany. Ale nie przesadzajmy z tą sterylna czystością.
    Oczywiście, może, w jakiś tam skrajnych przypadka. Np. mały kąt do słońca itp.
    Ale i tak do końca nie jestem pewny czy tak jest naprawdę.

Lubię kolorowe skarpetki. Każda inna. http://www.formatfoto.pl/

piotrek204
    Gość
    Swiadomy nie kupi, nieswiadomy nie zauwazy roznicy i zostanie mu 200PLN.
    Ja fotojokera lubie, maja czasami naprawde super ceny na sprzet. Jedno body z obiektywem u nich kupilem w doskonalej cenie. Lampy canona 580 maja w cenach ktore ciezko na allegro znalezc.
    Sprzedawcy tez czesto wiedza o czym mowia.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    FotoAmator, coś Ty łokieć w obiektyw wetknął
    Łokcie trzyma się przy cilele
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Awatar tito
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A jednak leca w gumki.
    Na zdjeciu jest e420+14-42mm.
    Wiec jest to czesciowe wprowadzanie w bład.
    Gdyz klient dostanie co innego niz widzi na zdjeciu.
    E-510+14-54+40-150, Fuji S5Pro+18-70

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Fotojoker sprowadza sprzęt z USA i wszelkie zestawy jakie tworzą są ich "prywatnym' widzimisię. Z zakupami u nich trzeba liczyć się z tym, że gwarancja producencka może nie obejmować, bo wielu producentów daje regionalną i tyle. Wszelkie uszkodzenia FJ naprawia w własnym serwisie za własną kasę. Z tego co wiem mają nawet jakiś procesik z Canonem Polska bo kserowali polskie dokumenty i wrzucali do aparatów czego robić nie wolno.

Nie rozumiem tylko oburzenia. Ani co do zestawu ani do co ceny Internet vs Sklep. W Internecie zawsze będzie taniej. Sprzedawca pracuje dla danego sklepu i jego praca polega na sprzedawaniu W TYM sklepie a nie u konkurencji. Dlatego oczekiwanie, że wygoni na z tekstem "tam panie jest taniej" to co najmniej dziecinada. Wy też pewnie w swoich firmach tego nie robicie bo byłoby to głupie i ze szkodą dla Was samych. Dziwne jest tylko to, że wszyscy podniecają się "W xxx jest 50zł taniej!" podczas gdy nie widuje się tego typu tekstów w odniesieniu do prawników, lekarzy, architektów itd.
    Ostatnio edytowane przez Lailonn ; 6.07.08 o 15:47

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Zgodnie z obietnicą, odkopałem link do majstersztyku, wykonanego E-330+17-45+lampy studyjne+PS+INWENCJA. Pod kadrem bardzo ciekawy opis tego jak powstawał.

http://www.myfourthirds.com/document...d=35510&full=1

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów