Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: E-510 czy.....??????

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Jak jestes zadowolony,a tylko jest Ci za maly to dokup uchwyt z bateriami i juz jest wiekszy.A na aukcji dopisz,ze sprzedajesz z powodu wyjazdu celem zakupienia nowego aparatu.

Ja pomyslal bym o E-3

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Jak jestes zadowolony,a tylko jest Ci za maly to dokup uchwyt z bateriami i juz jest wiekszy.A na aukcji dopisz,ze sprzedajesz z powodu wyjazdu celem zakupienia nowego aparatu.

Ja pomyslal bym o E-3
    Tak też o tym myślałem ... Tylko znów tu powstaje problem, bo nie chce popełnić tego samego błędu. Te gripy do E-410 są tylko na allegro. Nie ma możliwości pomacania aparatu i pyknięcia kilku fotek. Nie wiem jak się będzie to sprawować. Używa ktoś takiego czegoś?
    Co do E3. Marzenie , tylko niestety nie na kieszeń biednego studenta.... Szkoda;/
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Niestety, jakby wykrecik napisal "sprzedaje, bo zamieniam na X", to kazdy by zaczal szukac "a co ten X ma takiego, ze on chce zamienic... o, cena podobna, tzn ze lepiej kupic X..."
    Dzięki za powiedzenie tego co chciałem przekazać O to właśnie mi chodziło...
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Mam E1 i E510, wolę E1 Do E510 nie mogę się przekonać, chociaż jeżeli robimy fotki z większym ISO jak 400 to tylko E510.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Zawadzkie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mam E-1 kupiony w dual-kicie i dokupiłem teraz do niego E-510.
    Do obiektywu tele stabilizacja jest jak znalazł. Wyższe ISO i większa ilość pikseli też czasem pomaga.
    Ale tak jak luc4s wolę ergonomię "dziadka" i jak chwytam E-1 po E-510, to zastanawiam się, po co kupiłem tego "malucha"...
    A tak na poważnie, to oba aparaty dobrze się uzupełniają.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    wykrecik, piszesz, że potrzebujesz stabilizacji obrazu, a zastanawiasz się na E-1. Coś tu nie gra...

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Miałem E1 i E510.

zostawiłem sobie E510 niby mały niby nie pro, niby nie uszczelniany, ale jednak w tym przypadku bardziej zależy mi na jakości obrazu niż pancerności.
    jak jeszcze troszke potaieje to kupię E3
    a teraz do rzeczy

510 - ma IS - wieeeeeeeeeelka zaleta
    510 - ma 10 Mpix - niby 5 z E1 to nie jest jakaś straszna wartość ale jesli okazuje się że chcesz coś wykadrować to nagle brakuje Ci pikseli żeby zrobić z tego dobre powiększenie...
    510 - nie szumi tak straszliwie jak E1. tu też kwestia co fotografujesz. Jeśli pejzażyk i masz czas zrobić zdjęcie ze statywu - to nie ma tematu. Jeśli jakieś dynamiczne akcje czy brakuje światła to jednak E510 daje większe możliwości.

E1 był dla mnie super. Wiele razem przeszliśmy ale....

narzekałem na wielkość matrycy i na szumy przy czułości 400

nie narzekałem na wyświetlacz LCD choć teraz po obcowaniu z E510 to to co jest w E300 wydaje mi się tragedią

IMHO IS, matryca i szumy - przemawiają za E510. a guzikologia w tym aparacie jest taka, że w zasadzie wszystko co potrzeba też masz pod ręką...

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    wykrecik, piszesz, że potrzebujesz stabilizacji obrazu, a zastanawiasz się na E-1. Coś tu nie gra...
    Wyjaśniłem to. Chodzi mi również o masę aparatu. I zastanawiam się czy masa e-1 nie pomaga również w zrobieniu nieporuszonego zdjęcia

Dzięki wszystkim za opinie. Szczególnie Tobie Dobas, bo chyba najbardziej do mnie trafiłeś.
    Chyba e-510 mnie bardziej przekonuje. Kurcze teraz tylko sprzedać tą moją e-410
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wykrecik Zobacz posta
    Chodzi mi również o masę aparatu. I zastanawiam się czy masa e-1 nie pomaga również w zrobieniu nieporuszonego zdjęcia
    Na pewno nie na tyle, żeby zastąpić stabilizację.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    powiem tak - E1 zrobił dla mnie dużo dobrego. kawał solidnego aparatu wygoda pracy gigantyczna. Zacząłem marudzić po Spitsbergenie gdy z braku jakiegoś dłuższego obiektywu musiałem trochę pokadrować bo coś na zdjęciu było za małe

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wykrecik, ja mam też duże dłonie i chyba to nawet dobrze, bo nieco inaczej trzymam 410-kę i naprawdę nie narzekam. Jest mi z tym dobrze. Mam do niego podpięty ZD 14-54 i jest to świetny zestaw. Usiądź sobie spokojnie i pomyśl, czy ta zmiana to rzeczywista racjonalna potrzeba, czy po prostu jakaś ciągła gonitwa za czymś lepszym, co "pozwoli robić lepsze fotografie". Wiem, jak to jest, ten mętlik w głowie, a może lepiej to, a może to, a może jeszcze tamto? Czy na pewno będziesz zadowolony, jak już kupisz E-510? Najlepiej dać sobie czas ze 2 miesiące, aż przeanalizuje się wszystkie korzyści i opadną emocje i wtedy podejmij decyzję. Nie żebym się wymądrzał, ale i mi przychodziły do głowy takie myśli, aż w końcu dałem sobie z tym spokój i przestałem się zamęczać.
    Pomyślałbym raczej o dokupieniu ZD-14-54.... , nie żebym ci chciał mącić w głowie, ale ...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów