Widać, że dużo czytałeś o mocnych punktach![]()
Widać, że dużo czytałeś o mocnych punktach![]()
Olympus E-520 + Zuiko 14-42mm f/3,5-5,6 + Zuiko 40-150mm f/4,0-5,6 + Velbon DF 60 + FL-36 R
15 fajne - ale widać wyraźnie hdr
16 ekstra
Dzięki za uwagi odnośnie poprzednich zdjęć.
Dzisiaj pierwsze "bardzo nieśmiałe" próby portretu (to moja druga połówka) - piszcie proszę co jest nie tak i co poprawić:
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Uwaga na czerwone światło. W DFV był o tym artykuł. Sweterek przepalony w czerwonym kanale i na twarz wyciaga za dużo czerwieni co psuje cerę.
A reszta mi sie podoba.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Pi-er17 - dzięki za uwagi - trzeba będzie zapamiętać, fota jest praktycznie prawie nie PSuta tylko wykadrowana... może faktycznie trzeba było trochę pobawić się kanałami.... ale to jeszcze "nie moja liga"... dopiero się uczę. Pozdrawiam
Po drobnych korektach (jeszcze nie do końca "czuję" Gimpa).
J.graph - dzięki za komentarz. Starałem się usunąć tą "czerwoną poświatę" z cery, niestety fota trochę straciła na ostrości - jednym słowem - robić lepsze foty a nie bawić się w obróbkę - to od dzisiaj moje "motto". Pozdrawiam...![]()
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 22.07.08 o 21:21
Zdjęcie straciło na jakości i ostrości ... przynajmniej na moim CRT odnosze takie wrażenie
No i te kolorki jakieś zimne ... teraz troszke włosy zlewają sie z tłem![]()
Dziękuję za uwagi - obrabiałem to zdjęcie na lapku (nie ten monitor co zwykle) - teraz zobaczyłem efekty na swoim LCD...- ale porażka .... Przepraszam za wrzucenie "tak obrobionej" foty.
Poza tym, jak pisałem - robić lepsze foty a nie bawić się w obróbkę - to od dzisiaj moje "motto".Pozdrawiam