Dzisiaj dodaję troszeczkę "kiczu", czyli zachody słońca. Do galerii bym nie wrzucił, ale że czuję do tych fotek sentyment, to tutaj je przedstawię ...
Dzisiaj dodaję troszeczkę "kiczu", czyli zachody słońca. Do galerii bym nie wrzucił, ale że czuję do tych fotek sentyment, to tutaj je przedstawię ...
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
To pierwsze to ibis? Jeszcze w miarę. Albo nawet ponad miarę, jak dla mnie
Co do drugiego... Kiedy je zobaczyłem pomyslałem, że nie wykorzystałeś szansy. Musiało się wiele dziać na ulicach poniżej tego meczetu; nie wiem, czy to widok z balkonu, czy z jakiegoś innego punktu, ale widziałbym linię miasta i tą wieżę, na tle zachodu słońca, może gdzieś jakaś sylwetka na dachu budynku.
Pierwsze to mała czapla (było ich naprawdę dużo w okolicy).
Drugie robione z pokładu statku płynącego po Nilu. Widać było tylko dachy, budynki były przesłonięte przez palmy i inne drzewa rosnące zaraz przy brzegu. Mam inne ujęcia tego motywu, lecz generalnie linia brzegu przy tym oświetleniu była czarna... Żałowałem że nie mam szarej połówki (pewnie by pomogła, choć nie wiem na ile).
Jak tradycja nakazuje wrzucam kolejną fotkę. Proszę o komentarze i uwagi:
Stoisko z różnościami
Ostatnie- kolorki eleganckie.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Yhy kolorki ładne i foteczka ciekawaw oplsce takich kopeczek nie ma
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Dzięki wszystkim za komentarze i uwagi, już myślałem że sezon ogórkowy w pełni i nikt tu nie zagląda (lub co gorsza fotki są tak beznadziejne że nikomu się nawet nie chce o tym napisać). Wszelkie komentarze i uwagi (dobre i złe) mile widziane (szczególnie merytoryczne).
Dzisiaj wrzucam kolejne dwie fotki, połączenie kultur oraz nubijską dziewczynkę:
Bardzo udane kadryi ciekawe zjdęica z Egiptu
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Dzięki igorra.
Bardzo proszę o uwagi, widzę że trochę osób ogląda fotki, a opinii i rad jak na lekarstwo. Napiszcie przynajmniej że "do bani" - zawsze to lepsze niż milczenie ...
Wrzucam kolejne (lekka abstrakcja z przepałem):
Takie kopczyki przypraw to wczesniej tylko w reklamach widzialem. Kolory super. Dobry fotoreportaz z wyprawy do Egiptu