No to teraz cos dla odmiany. Jak sie Wam podobaja te zdjęcia![]()
No to teraz cos dla odmiany. Jak sie Wam podobaja te zdjęcia![]()
pierwsze przepalone
trzecie dziwne, obiekty sie zlewaja, rowniez za mocne swiatlo
drugie calkiem calkiem, szkoda tylko ze tlo niedopatrzone.![]()
...A Tobie się podobają..?![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Mnie się podobają, bo lubię zwierzęta![]()
wiesz, ja tez lubie zwierzeta ale nie kazda fotka mi sie podoba, i wlasnie dlatego mysle ze mozesz jeszcze poeksperymentowac, szukajac lepszych rozwiazan , lepszych kadrow i trenujac naswietlanie![]()
Wiem wiem, ciągle szukam nowych rozwiązań![]()
No ja też zamierzam kupić E-410
Więc się rozglądam jakie zdjęcia wychodza![]()
pixel-peeperpbase.com
![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
hmm...co do zdjęć...no mogłyby być lepszeale chyba dopiero zaczynasz, co?
z fotografowaniem zwierząt trzeba uważać
nie usadzisz żadnego w jednym miejscu i nie powiesz "siedź tu i patrz tam" bo nie zrozumie
ale to w dużym stopniu jest też plus
zwierzaki na fotkach wychodzą naturalnie i swobodnie, choć nie ukrywam, że psinka mojego chłopaka najzwyczajniej w świecie pozuje do zdjęć, patrzy w obiektyw, dopóki nie usłyszy charakterystycznego "pstryk" albo oddaje się gonitwie za patykami tylko wtedy, kiedy mam przy sobie aparat
no ale wracając do tej naturalności...ja przy zakupie mojego olympusa w zestawie dostałam jeszcze obiektyw 40-150. Jeśli wykonujesz zdjęcia z neutralnej odległości i chcesz uchwycić kury, albo jakąś część zwierzaka, to lepiej użyć właśnie tego obiektywu
a ogólnie to obiektywy kitowe nigdy nie należą do zbyt najlepszych
warto więc zainwestować w obiektyw o większej ogniskowej, jeśli lubisz wykonywać zdjęcia zwięrząt w naturalnym środowisku
taki obiektyw jest też dobry do robienia zdjęć sportowych
których ja robię najwięcej w tej chwili, ale nie mam pieniędzy na lepszy obiektyw
więc robię je przy użyciu kitowego obiektywu, ale zdjęcia są dobre
więc jeszcze raz: lepszy obiektyw, najlepiej manualne ustawienie iso, dobierz dobry balans bieli
no i dobrze się baw
![]()