Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 108

Wątek: ABC szopa

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Do tego co napisał lessie dodam jeszcze (co jest najprawdopodobniej najbardziej możliwą opcją) - sprawdź, czy przez przypadek przy zapisywaniu z wywoływacza nie przestawiło ci się np. ustawienie jakości JPEGów na jakiś absurdalnie niski współczynnik.
    "Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    No właśnie dziwi mnie to że w irfan widać całkiem nieźle a w PS pojawiają się kwadraty na kontrastowych krawędziach. Kontynuuję poprzedni problem bo go nie rozwiązałam.

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    No właśnie dziwi mnie to że w irfan widać całkiem nieźle a w PS pojawiają się kwadraty na kontrastowych krawędziach. Kontynuuję poprzedni problem bo go nie rozwiązałam.
    No to ja mam czasami tak samo
    Myśle że to wszystko wina skali ... przy oglądaniu 1:1 wszystko powinny być ok

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    No tak , przy 1:1 jest ok , ale czy gorliwi którzy sprawdzą fotkę i powiększą i pojawią się kwadraty , nie zarzucą złej jakośći takiej fotce?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    jeśli w Irfanie wygląda ok to tylko kwestia skali PSa.
    Gorliwi, którzy znają PSa będa doskonale wiedzieć w czym rzecz, a Ci co nie znają, raczej go nie użyją do oglądania fotki, bo do tego są lepsze programy.
    Spokojnie - edytuj w PS na powiększeniach o jakich pisałem ( a raczej edytuj w zalezności od potrzeb) a a efekty ogladaj na 100 lub 50%.
    50% jest chyba najbardziej uniwersalne bo zwykle się miesci na ekranie przeciętnego monitora
    Ostatnio edytowane przez lessie ; 28.07.08 o 14:28

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    No jeśli w skali 1:1 wygląda ok to nie sądze żeby ktoś jeszcze to powiekszał ... No chyba że wrzucisz zdjęcie w rozmiarze 100x100 pix
    To przecież jasne że jak sie tak zrobi to fotka jest nieprzyswajalna dla oka

Mieszka w
    cIESZYN
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam pytanie co do działania PSa.
    Mianowicie, czy da się zmienić masowo dla zdjęć wartości Hue/Saturation o 5? Jak to zrobić by nie bawić się z każdą fotką z osobna tylko zrobić to na raz? Lub jakiego użyc programu by to mógł zrobić przy większej ilości zdjęć...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    zrobić nowe zadanie na jednej fotce, na której zastosujesz takie właśnie parametry a potem użyć polecenia automatyzuj - wsad. I tam podać folder z którego będą pobierane fotki i drugi do zapisywania obrobionych. Całość zajmuje parę minut a Ty możesz iść na kawę.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Mam takie pytanie Jako, ze ja jade na trialach roznych PSów, to tym razem trafila mi sie polska wersja... I mam problem...

Gdy chce przyciac zdjecie, wpisuje sobie w width "4 in", w height "3 in" i mam piekne 4/3 w pelnym wymiarze. Teraz PS czepia sie, ze "nie jest to poprawna wartosc" - jak mam to wpisac? Oczywiscie moge wpisac "piks" [kurde, kto to wymyslil?!], na co mnie automatycznie przekierowuje, ale to bedzie odpowiednik angielskiego "px", a ja chce "in"...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Mieszka w
    cIESZYN
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    zrobić nowe zadanie na jednej fotce, na której zastosujesz takie właśnie parametry a potem użyć polecenia automatyzuj - wsad. I tam podać folder z którego będą pobierane fotki i drugi do zapisywania obrobionych. Całość zajmuje parę minut a Ty możesz iść na kawę.
    Tylko jak to zrobić - mam angielską wersję

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów