Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Matryca w lustrzankach

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja równierz polecam Ci e-510 - stabilizacja nie zastąpiona
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Polecam E-510. No chyba jeżeli będziesz bardziej używał lustrzanki jako małpki i fotografował w trybie LiveView. Według mnie to jedyna przewaga E-420 że jest bardziej kompaktowy (wymiary no i wygodniejsze ostrzenia jak i praca w trybie LiveView ). Jeżeli zamierzasz celować z wizjera to nie ma się nad czym zastanawiać. Stabilizacja to świetna sprawa.
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

Awatar e-bola
    Mieszka w
    Myślenice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tomek... w maju stałem przed takim samym wyborem. Na poczatku myslałem o SP-570 a skończyłem na E-510 + 14-54... Jedyne co moge powiedzieć w chwili obecnej (po pstryknięciu 300 fotek) to że póki co możliwości aparatu o wiele przekraczaja moje umiejętności. Ale to dobrze, bo mnie to mobilizuje to okiełznania bestyjki i myślę że z każdym dniem będzie lepiej.... Jedyne nad czym ewentualnie bym się zastanowił gdybym był teraz na twoim miejscu to czy E-510 + dual kit czy E-520 + 14-42 (a reszta szklarni potem) - lecz jak się spodziewam dużo też zależy od budżetu jakim dysponujesz....

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tak jak koledzy polecam E-510. Przede wszystkim ma świetnie działającą stabilizację obrazu i jest dużo wygodniejszy w trzymaniu (może z kitowym 14-42 nie będzie dużej różnicy ale jeśli kiedyś dołożysz większy obiektyw i/lub zewnętrzną lampę to ją na pewno poczujesz).

| OlyJedi Awatar herbie_mp
    Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ja kupiłem E-510 na początku czerwca i nie żałuję... Nota bene lustro "chodziło" za mną od wieków, ale też pierwotnie rozważałem zakup SP-570...

Bierz E-510, nie będziesz żałował
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Po waszych namowach i swych przemyśleniach, chyba wybiorę E-510. Odbiegam trochę od tematu w tytule, jednak mam jeszcze kilka pytań dotyczących pamięci. Lustrzanki olympusa są wyposażone w dwa sloty kart pamięci Xd i Compact Flash. Chciałbym również mieć efekt panoramy czy efekty artystyczne. Moje pytanie jest takie czy muszę mieć oryginalną kartę Xd olympusa aby robić wyżej wymienione efekty? Czy wystarczy jedna karta compact flash? Drugie moje pytanie czy to jakoś ustawia się w aparacie i efety można zobaczyć na ekranie? Nurtuje mnie również ile zrobię mniej więcej zdjęć najlepszej jakości na karcie 4gb compact flash? Dzięki za udzielenie informacji i doradzenie przy wyborze sprzętu.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomek1989 Zobacz posta
    Po waszych namowach i swych przemyśleniach, chyba wybiorę E-510. Odbiegam trochę od tematu w tytule, jednak mam jeszcze kilka pytań dotyczących pamięci. Lustrzanki olympusa są wyposażone w dwa sloty kart pamięci Xd i Compact Flash. Chciałbym również mieć efekt panoramy czy efekty artystyczne. Moje pytanie jest takie czy muszę mieć oryginalną kartę Xd olympusa aby robić wyżej wymienione efekty? Czy wystarczy jedna karta compact flash? Drugie moje pytanie czy to jakoś ustawia się w aparacie i efety można zobaczyć na ekranie? Nurtuje mnie również ile zrobię mniej więcej zdjęć najlepszej jakości na karcie 4gb compact flash? Dzięki za udzielenie informacji i doradzenie przy wyborze sprzętu.
    "Efekt panoramy" dużo łatwiej uzyskasz za pomoca oprogramowania do tego stworzonego np. Panorama Maker lub Autopano Pro, olej katy Xd bo to strata kasy - chybą ze jako zapas w 2 slocie. Porządny i szybki CF to podstawa... wiec od tego zacznij a XD jak stwierdzisz ze potrzebne dokupisz potem.
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tylko karta Olympusa. W najlepszej jakości- chodzi Ci o fotki w RAW'ie czy najlepsza jakość jpg?
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Chodziło mi o zdjęcia w jpg.

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    U mnie wg informacji wyświetlanych przez aparat powinno sie zmieścić na 2GB CF'u ok. 250fotek więc na 4GB powinno ich być 500. Są to jedynie ilości orientacyjne
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"