Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: Daniello

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Lubie robić zdjęcia krzaczorów, architektury itp... 20 minut zastanowienia, 2 zdjęcia, godzina obróbki...
    Czasem mi odbije i sfocę coś innego.

Aż tu naglę nadarzyło mi się focić 2 śluby. Oba tylko w USC. Tym samym nie było szans na próby zrobienia zdjęć wykraczających poza schematy i standardy, raczej skupiałem się na tym, żeby wszystko było poprawnie technicznie, żeby na szybkiego korygować lampę, która z E-500 nie działa w TTL'u... Właściwa "ceremonia" to max. 15 minut razem z toastem, więc był to zawrót głowy.

Na pierwszym ze ślubów pojawił się jeszcze kamerzysta wynajęty przez rodzinę panny młodej 15 minut przed uroczystością... Kulturalnie mówiąc ten pan wchodził mi przed obiektyw w najmniej oczekiwanych momentach. No, ale to wszystko nieważne. Ważne jest to, że nauczyłem się czegoś, zobaczyłem jakie to momentami może być trudne Obie pary są bardzo ze zdjęć zadowolone z czego się niezmiernie cieszę, bo miał to być tylko taki eksperyment, "a nóż coś tam się uda."

Dla ciekawskich - byłem jedynym fotografem (poza rodziną młodych z małpkami wszelkiej maści), gdybym sam im nie zaproponował "moich usług", nikogo by nie wynajmowali. Wszystko oczywiście za 0,00zł.

Obie pary zechciały fotki w plenerze... no to już byłem pogrzebany Totalnie nie znam się na portretach i tego typu fotografii. No, ale co miałem zrobić, po przyznaniu się do tego usłyszałem, że chociaż jakość będzie lepsza niż z małpy....

Tak więc chciałem pokazać moje knociki z pleneru. Może ktoś wytknie błędy i tym samym nauczymy się czegoś. Najpierw kilka ze ślubu #2, bo jeszcze nie pytałem się młodych #1 o zgodę na publikację, a bez to chyba nie wypada, czy nawet nie wolno.

PS. Wybaczcie proporcje boków 3:2(osobiście nie lubię jej przy kadrach pionowych), ale taki format uzgodniłem nowożeńcami - foty mają iść na papier i do albumów, ramek itd. a to wszystko w 3:2...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ZD123781.jpg
Wyświetleń:	191
Rozmiar:	359,3 KB
ID:	9013   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ZD123805.jpg
Wyświetleń:	190
Rozmiar:	239,7 KB
ID:	9014   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ZD123874.jpg
Wyświetleń:	185
Rozmiar:	167,0 KB
ID:	9015   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ZD123796_1.jpg
Wyświetleń:	184
Rozmiar:	300,2 KB
ID:	9016  

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Question

Dorzucam dwie offtopowe foty z tamtego dnia
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ZD123749 copy.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	184,3 KB
ID:	9588   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ZD123833_copy.jpg
Wyświetleń:	165
Rozmiar:	381,7 KB
ID:	9589  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Na pierwszym ślubnym za mocno wyeliminowane cienie, traci naturalność. Też czasem mam z tym kłopoty

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Na pierwszym ślubnym za mocno wyeliminowane cienie, traci naturalność. Też czasem mam z tym kłopoty
    Kumam o co chodzi, jest płasko. To był jednak kompromis - bez lampy było o wiele gorzej.
    Na razie się uczę

Dzięki za odzew

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Daniello - zmień awatar! Trochę wiecej uśmiechu
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jak epińcetka do mnie powróci, to raz, że będzie czym, a dwa, że będzie uśmiech :P

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    3cie ślubne (liście) fajne. Lubię takie kombinacje ale w lewej części za panną młodą jakiś budynek chyba - zupełnie niepotrzebny zlewa się z parą młodych.
    mente et malleo

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    ślubne są moim zdaniem w porządku, to, że używałeś lampy, ma raczej w tym przypadku dobrą stronę w postaci wyraźnych twarzy, co jest niemal koniecznością z takiej imprezy. To z liściami też jest fajne i przyjemnie się ogląda. Grzybki na ściętym pniaku ładnie i ciekawie oświetlone. Jesień w parku jakoś nie za bardzo przez tę drogę.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Ze ślubnych podoba mi się to w BW
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w