Pomysł na 11 dla mnie się wyróżnia, troszkę brakuje mi mocniejszej faktury sukni, a moze po prostu kontrastu? Dziś zaglądam tu z laptopu i czuję różnicę w monitorze. Coś niesamowitego.
Pozdrawam![]()
Pomysł na 11 dla mnie się wyróżnia, troszkę brakuje mi mocniejszej faktury sukni, a moze po prostu kontrastu? Dziś zaglądam tu z laptopu i czuję różnicę w monitorze. Coś niesamowitego.
Pozdrawam![]()
Zacznę od złej wiadomości. 13 nie przemawia do mnie, wręcz mnie razi - po pierwsze widoczna lampa która tu zrobiła złą "robotę" zarówna na twarzach dzieci jak i w cieniach. Na drugim planie inni goście weselni niefortunnie cięci przez środek twarzy. No i ten b&w - bardzo kontrastowy... Miny dzieci - owszem fajne.
10, 11 podobają mi się. Na 10 faje zagranie GO. 11 - Motyw popularny ale dobrze wykonany, wydaje mi się, że panna młoda jest z tej foty b. zadowolona, w każdym razie ja na jej miejscu bym był.
12. IMHO najlepsze z zamieszczonych ostatnio - dbałość o szczegóły ze strony panny młodej, połączona z jej refleksyjnością - dobrze oddaje klimat przedślubnych chwil.
Sobie napiszę posta żeby nie zgubić tego wątka... znakomite zdjęcia, masz bardzo pasujący mi, liryczny styl fotografowania panny młodej.
A 2-gie wymiata.
Moja mała porada - nawiązując do zdjęcia nr 6 - niech nie patrzy przez lustro na ciebie, ale na siebie![]()
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Rafrog,
Z czuciem robione zdjęcia. Najbardziej podoba mi się portret - fotka nr 9.
Szczery uśmiech, ale troszkę napięcia jest, świadczą o tym zgięte palce dłoni.
Owal twarzy i dłoń doskonale ułożone w kadrze.
Przytłaczające krawacicho - piękny "ciężki" element plastyczny.
Różowawe (brzoskwiniowe) tło doskonale uzupełnia kolor skóry.
Postawione włosy ładnie wieńczą zarys głowy od góry, odseparowuja kolorystycznie twarz od tła, co daje pewną głębię.
Najważniejsza sprawa - światło - zastane, kierunkowe, cokolwiek rozproszone. Lewa strona koszuli troszkę przepalona (co jest zrozumiałe), ale jakie fałdeczki na prawej stronie koszuli i oparciu kanapy, ile subtelnego dramatyzmu jest w tej grze świateł.
Przekątniowe ułożenie postaci daje porcję luzu.
Najwyższe uznanie.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 1.08.08 o 09:58
bardzo dobre foty ślubne jak dla mnie. Ładnie pokazana Młoda, na pewno będzie zadowolona ze zdjęć.
Najlepsze te "okienne" - bardzo ładna gra świateł i Młoda wkomponowana we własną suknię, wychylająca się z kadru na dole - klasyka ładnie pokazana.
Wg mnie - możesz brać kasę bez wstydu.
Ps.Żeby nie było różowo - dzieci okaleczyłeś okrutnie ale...właśnie przez to że to ujęcie dzieciaków, dodatkowo z takimi minami to zdjęcie w sumie się broni. Takie przaśne, swojskie.
Zawsze, ale to zawsze, w fotografii ślubnej kadr będzie ważniejszy od techniki.
I często fota skopana od strony warsztatowej będzie się bronić super kadrem
Ostatnio edytowane przez lessie ; 1.08.08 o 09:52
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Z ostatnich dwóch. Patrząc na zdjęcie panny młodej w reszcie nie widać zażenowania. No niestety co nie których obiektyw peszy. A tu wyszło naturalnie. Z kolei zdjęcie dzieciaków wyszło bardzo nienaturalnie, ale w tym wypadu ma to swój urok - ot takie dziecinne pozowanie. Ujęcie jeszcze lepsze niż poprzednie.
MK
Kochani dziękuje za porady oraz miłe słowa, które bardzo podbudowują, zwłaszcza początkującego amatora. Na pewno będę ćwiczył i próbował robić to lepiej. Mam nadzieję tylko, że nie dopadnie mnie "niemoc twórcza"
ObywatelGC w innym wątku napisał niedawno, że amatorowi dobre zdjęcia się udają, a profesjonaliście muszą po prostu wyjść. Ja jestem amatorem i muszę się szybko uczyć, zanim przestanie mi się udawać![]()
Cieszę się, że na forum temat ślubów ma swoje grono zainteresowanych. Będziemy mogli się wymieniać doświadczeniami i poradami.
Witam
Kapitalne foty, pierwszorzędna robota! Co tu dużo pisać, jestem bardzo na TAK
Ostatnia fota z dziećmi wyszła sympatycznie, także mi się podoba
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Gdyby to było moje wesele to byłbym zadowolony![]()