Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 143

Wątek: rafrog - moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Pomysł na 11 dla mnie się wyróżnia, troszkę brakuje mi mocniejszej faktury sukni, a moze po prostu kontrastu? Dziś zaglądam tu z laptopu i czuję różnicę w monitorze. Coś niesamowitego.
    Pozdrawam

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    No i kolejne do oceny. Proszę o uwagi.

12.

13.
    Ostatnio edytowane przez rafrog ; 31.07.08 o 00:27

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Zacznę od złej wiadomości . 13 nie przemawia do mnie, wręcz mnie razi - po pierwsze widoczna lampa która tu zrobiła złą "robotę" zarówna na twarzach dzieci jak i w cieniach. Na drugim planie inni goście weselni niefortunnie cięci przez środek twarzy. No i ten b&w - bardzo kontrastowy... Miny dzieci - owszem fajne.

10, 11 podobają mi się. Na 10 faje zagranie GO. 11 - Motyw popularny ale dobrze wykonany, wydaje mi się, że panna młoda jest z tej foty b. zadowolona, w każdym razie ja na jej miejscu bym był.
    12. IMHO najlepsze z zamieszczonych ostatnio - dbałość o szczegóły ze strony panny młodej, połączona z jej refleksyjnością - dobrze oddaje klimat przedślubnych chwil.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Sobie napiszę posta żeby nie zgubić tego wątka... znakomite zdjęcia, masz bardzo pasujący mi, liryczny styl fotografowania panny młodej.
    A 2-gie wymiata.

Moja mała porada - nawiązując do zdjęcia nr 6 - niech nie patrzy przez lustro na ciebie, ale na siebie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    199
    Moja galeria
    Rafrog,

Z czuciem robione zdjęcia. Najbardziej podoba mi się portret - fotka nr 9.
    Szczery uśmiech, ale troszkę napięcia jest, świadczą o tym zgięte palce dłoni.
    Owal twarzy i dłoń doskonale ułożone w kadrze.
    Przytłaczające krawacicho - piękny "ciężki" element plastyczny.
    Różowawe (brzoskwiniowe) tło doskonale uzupełnia kolor skóry.
    Postawione włosy ładnie wieńczą zarys głowy od góry, odseparowuja kolorystycznie twarz od tła, co daje pewną głębię.
    Najważniejsza sprawa - światło - zastane, kierunkowe, cokolwiek rozproszone. Lewa strona koszuli troszkę przepalona (co jest zrozumiałe), ale jakie fałdeczki na prawej stronie koszuli i oparciu kanapy, ile subtelnego dramatyzmu jest w tej grze świateł.
    Przekątniowe ułożenie postaci daje porcję luzu.
    Najwyższe uznanie.

Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 1.08.08 o 09:58

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    bardzo dobre foty ślubne jak dla mnie. Ładnie pokazana Młoda, na pewno będzie zadowolona ze zdjęć.
    Najlepsze te "okienne" - bardzo ładna gra świateł i Młoda wkomponowana we własną suknię, wychylająca się z kadru na dole - klasyka ładnie pokazana.
    Wg mnie - możesz brać kasę bez wstydu.

Ps.Żeby nie było różowo - dzieci okaleczyłeś okrutnie ale...właśnie przez to że to ujęcie dzieciaków, dodatkowo z takimi minami to zdjęcie w sumie się broni. Takie przaśne, swojskie.
    Zawsze, ale to zawsze, w fotografii ślubnej kadr będzie ważniejszy od techniki.
    I często fota skopana od strony warsztatowej będzie się bronić super kadrem
    Ostatnio edytowane przez lessie ; 1.08.08 o 09:52

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Z ostatnich dwóch. Patrząc na zdjęcie panny młodej w reszcie nie widać zażenowania. No niestety co nie których obiektyw peszy. A tu wyszło naturalnie. Z kolei zdjęcie dzieciaków wyszło bardzo nienaturalnie, ale w tym wypadu ma to swój urok - ot takie dziecinne pozowanie. Ujęcie jeszcze lepsze niż poprzednie.
    MK

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Kochani dziękuje za porady oraz miłe słowa, które bardzo podbudowują, zwłaszcza początkującego amatora. Na pewno będę ćwiczył i próbował robić to lepiej. Mam nadzieję tylko, że nie dopadnie mnie "niemoc twórcza"

ObywatelGC w innym wątku napisał niedawno, że amatorowi dobre zdjęcia się udają, a profesjonaliście muszą po prostu wyjść. Ja jestem amatorem i muszę się szybko uczyć, zanim przestanie mi się udawać

Cieszę się, że na forum temat ślubów ma swoje grono zainteresowanych. Będziemy mogli się wymieniać doświadczeniami i poradami.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam

Kapitalne foty, pierwszorzędna robota! Co tu dużo pisać, jestem bardzo na TAK

Ostatnia fota z dziećmi wyszła sympatycznie , także mi się podoba
    Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar damnian
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Gdyby to było moje wesele to byłbym zadowolony