Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Myszołów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Strzyżów, k.Rzeszowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Myszołów

To zdjęcie to jedna z moich perełek w kolekcji,w kategorii"rzadko takie okazje się trafiają" http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=367238
    OLYMPUS C-740 + tuleja + UV King+statyw

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No to żes upolował ptaszka
    Osobiście obciąłbym trochę prawą stronę i wykadrował tak, żeby ptaszek był w mocnym punkcie, ale to tylko moja opinia.

Gratuluję refleksu i życzę więcej takich zdjęć!
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

| OlyJedi
    Mieszka w
    Strzyżów, k.Rzeszowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dzięki za słowa otuchy i uznanie.Obciąć po prawej-dlaczego ?,chyba po lewej i wtedy bedzie myszołów w środku kadru ? Jak wykadruję,żeby był w mocnym punkcie to straci troszkę na jakości,chyba

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ja bym przycial w ten sposob, zeby nie bylo widac lasu (odwraca troche uwage), poza tym, jesli przytniesz z prawej, bedzie to wygladalo, jakby ptak mial miejsce poleciec dalej, bedzie bardziej dynamicznie. jesli sie przydalem to bardzo sie ciesze, powodzenia.
    duch olympusa nadal jest ze mną

| OlyJedi
    Mieszka w
    Strzyżów, k.Rzeszowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Nowe zdjęcie

Dzieki Zenek za radę,kazda uwaga jest cenna,może w końcu i to kadrowanie bedę robił dobre.

Nowe zdjęcie do wglądu http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=369778

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    mam wrazenie ze masz tendencje do kadrowania centralne... no a to nie dobrze przynajmniej na poczatku (gdzis tak wyczytalem :P)

Pozdrowionka
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Strzyżów, k.Rzeszowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Zdjęcie tylko lekko wykadrowałem JPEG Crop,w ogóle to chciałem na zdjęciu przedstawić łabedzie i morza też kawałek uwzględniłem,no ale niestety chyba jeszcze nie mam zmysłu artystycznego

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Labedzie... - Mysle, ze kompozycja centralna wcale tak bardzo tu nie przeszkadza. Ale zobacz czy nie lepiej wyglada, kiedy obetniemy troche dolu i prawej strony (wiekszy labedz bardziej na srodek i mniej plazy). No i mozna by przy okazji wypoziomowac horyzont.

Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    fotka zeczywiscie niezla. staraj sie jednak nie uskuteczniac snajperki (celownik prosto w oko). ja bym to przycial troche inaczej (mam nadzieje, ze sie nie gniewasz, ze skopiowalem to zdjecie, jak bys mial cos przeciw pisz na prv to wykasuje).
    duch olympusa nadal jest ze mną