Od 2 tygodni obserwowałem chmarę jeleni, na początku było ich 8 szt. i liczba wzrastała aż do 27 dzisiejszej nocy.
Proszę nie oceniać jakości zdjęć bo są wykonane praktycznie w nocy jeszcze przed w schodem słońca (godz. 3:10-3:35) na wysokich czułościach tzn. iso3200-6400. Zdjęcia pokazuję ponieważ udało mi się uwiecznić kilka ciekawych momentów:
1. W nocy i nad ranem przed świtem dzikie zwierzęta czują się bezpieczniej i chodzą swobodniej niż w dzień, co nie znaczy że łatwo je podejść
2. Ciekawy moment. Jelenie a wśród nich dzik. To nie tylko obojętność i brak strachu różnych gatunków. To także pewna symbioza, dzik czuje się bezpiecznie widząc tak dużą ilość jeleni bo "wie" że co 27 obserwatorów to nie jeden
3 Pod osłoną nocy i specjalnego stroju można podejść (podczołgać się) do stada dość blisko
4 I najciekawszy moment jak dla mnie. Dwa byki ustalają hierarchię w stadzie. Nie zawsze jelenie używają swojego poroża do walki. Tu używają do tego kończyn a stając na tylnych pokazują przeciwnikowi swoją wielkość. No i piękny boks oglądałem