www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Zestaw Hamy to jakaś totalna masakra. Po użyciu samej ściereczki, płynu już nie mam zamiaru sprawdzać. A ściereczka była w kolorze pomarańczowym i wszystko czego się nią dotknęło obłaziło dziesiątkami pomarańczowych włosków. Zestaw dostałem do 50 na e-cyfrowe.
Ja ostatnio miałem problem raz kiedy to po robieniu w deszczu w nocy uv od środka zaparowywał i wtedy by właśnie jakiś płyn się przydał bo ściereczka tylko rozmazywała. A na co dzień od dłuższego czasu używam tylko pędzelka i nie ma problemu.
Ostatnio edytowane przez kali999 ; 22.06.08 o 23:35 Powód: Automatyczne scalenie postów
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Tak, tak kali999 ma rację co do tej pomarańczowej ściereczki Hamy, szkoda, że nie przeczytałam tego wątku zanim wpadłam na genialny pomysł przecierania nią filtrów. Tylu kłaków na tak małej powierzchni to jeszcze chyba nigdy nie widziałam.
Natomiast co do płynu, który był w tym zestawie, to chyba nie jest źle, ale nie mam niestety porównania z innymi płynami; w każdym razie pomogła nasączona nim bibułka, chuch i szmatka do okularów (podobno mikrofibra) z rossmanna.
Odkopałam ten wątek ku przestrodze, ładna pogoda, częściej wychodzimy z aparatami, częściej się brudzą, dlatego jakby ktoś szukał szmatki - to na pewno nie polecam tej pomarańczowej Hamy
![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Ja czyszczę płynem do czyszczenia matryc lcd. Czyści świetnie i jest antystatyczny. super sprawa. Używam tego już 2 lata i nie zauważyłem negatywnego wpływu na powierzchnie soczewek.
A ja czyszczę chuchnięciem i koszulą.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
A ja zależy co mam pod ręką. Albo chuchnięcie i koszula albo ściereczka z mikrofibry i jakiś płyn do optyki. A czasami wystarczy tylko dmuchnąć gruchą żeby pyłki zleciały![]()
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
14-54mm: woda z mydlem
pozostale nieuszczelnione: szmatka do okularow i para z gebyjak nie leci z geby para, to znaczy, ze jest wystarczajaco wilgoci w powietrzu
pzdr
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Chuch i szmatka do okularów, po powrocie z wypadu czasem pędzelek i gruszka, a potem tradycyjnie (czyli znowu chuch i szmatka). Od roku nic więcej nie było mi potrzebne...![]()
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Mam takie ściereczki w pojemniku (kupione w Vobisie), które są nasączone - specjalnie do lcd. Mam nadzieję, że dadzą radę.
Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.
OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC