LitościGdybym potrzebował FF to już dawno bym kupił, ale mi na moje pstrykanie spokojnie wystarcza E1, czasami myślę o E400 ale kurde RSE nie obsługuje już tych orfów a innych programów nie trawię
Ostatnio jak czytam to forum to jakbym słyszał facetów podniecających się osiągnięciami sportowych samochodów, a rzeczywiście potrzebujących vana dla rodziny i psa - czasy kawalerki i podrywu mają za sobą, a tylko nielicznych snobów (mających rodzinę) stać na niepotrzebne im sportowe auto
Jak ktoś ma E510 z 12-60 i 50-200 to naprawdę niczego więcej nie potrzebuje a wyjdzie taniej niż FFJeżeli ktoś zarabia jakiekolwiek pieniądze na foto i uważa że 4/3 to za mało to musi zmienić system, bo żadne zaklinanie rzeczywistości nic nie zmieni - daj Boże tylko żeby po zmianie skill i efekt końcowy wzrósł im o 10 % to będzie sukces.
To jest tylko hobby, a nie wyścig zbrojeń. Jak znajomi oglądają zdjęcia i mówią ale super ostre/kolory itd to pytają czym było robione więc żeby nie sprawić im przykrości mówię że profesjonalną lustrzanką która na początku kosztowała 12 000 zł i profesjonalnym obiektywem, pomijam że ma ona tylko 5MPix (ich ma 14MPix), pomijam że można ją kupić na allegro poniżej 1000 zł (ich A350 kosztowała ponad 2000 zł), że nie ma IS, LV i ma malutki LCD na którym nic nie widać oraz to że obiektyw nie ma zooma bo ich wypasiony 18-70mm ma i jeszcze by pomyśleli że robią sobie z nich jaja.