Strona 8 z 42 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 415

Wątek: Nikon d700 - FF!

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Pewnie niedlugo Canon pokaze nastepce 5D - stawiam, ze pod koniec wakacji / wczesna jesienia. I w sumie dobrze, im wiecej puszek [FF/APS-C/4/3] tym ludzie beda mieli wiekszy wybor...

A tak co do GO - moi rodzice wola fotki z kompakta, bo z mojej cegly tlo jest nieostre...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    no to OT dalej -jak myślicie kiedy wreszcie Canon odpowie swoim 5D Mk II ?
    lada moment FF zaatakuje też Sony ze swoim A900 (przewidywana cena około 10k zł)
    Kiedy? Photokina to chyba ostatni mozliwy termin
    Ale sadze ze beda dwa modele, wszystkie przecieki na to wskazuja.
    Canon jest chyba najbardziej z calej stawki zorientowany na FF, w koncu mozna powiedziec ze obiektywy cropowe robi na otarcie lez, a najlepsze czyli L-ki sa FF.

Nie wazne co nowe beda mialy, to jak cena 5D jeszcze spadnie to chyba go sobie sprawie, tanszego body FF pewnie szybko nie bedzie, a jakosc mimo doszlego wieku nadal przewyzsza najnowsze cropowe konstrukcje.

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No ale znowu czym większy wybór tym większy ból głowy....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Photokina na jesień przedstawiciel olego sugerował (po zaczepce) że będzie cosik pomiedzy E3 a 520 ale to nie ff chociaż bardzo brakuje takiej puchy psredniej znaczy sie
    Ostatnio edytowane przez geo ; 20.06.08 o 23:18
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Może jakieś zakłady uruchomimy na forum...

Marcin510
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    To wszystko przez te kobitki, jak się zrobi portret kobitce na ff to mówią ale ładnie wyszłam a jak sie zrobi Olkiem (np. na kicie) to każdego pryszcza widać....ale te same kobitki :
    ale ten kwiatek taki ostry (mówia wyraźny) a nawet nie wiem kiedy zrobiłam zdjęciei taki mały fajny ten aparat a ten twój duży to wcale lepszych zdjęć nie robi...
    no i to jest sedno mala glebia mozna podciagnac atrakcyjnosc fotki, a tym samym atrakcyjnosc pani na fotce po prostu takie foty sa efektowne
    a jak jeszcze jest na nich ladna pani to juz w ogole bomba

zwykly obiektyw czy kompakt nie da takiego efektu pro, ze zwykla pani wyglada jak modelka z zurnala

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Spójrz na zdjęcie Konukery - wszystkie plany ostre, a efekt 3d IMHO piękny (chyba jeszcze wyraźniejszy).
    Ja to widzę tak: tam nie ma w ogóle 3D, tylko, jak to przy szerokim kącie, pierwszy plan jest przybliżony, a plany bardziej odległe wydają się jeszcze odleglejsze przez użycie rzeczonego szerokiego kąta. Ale trójwymiarowości nie ma jak dla mnie.

Zdjęcie Fatmana z kolei wydaje się trójwymiarowe, bo podział planów nie jest podkreślony li jedynie szerokim kątem, a rozłożeniem ostrości na plany - pierwszy plan ostry, to co dalej mniej ostre. Ostatnio na prfc była dyskusja o prawdziwości - bądź nieprawdziwości - tego zdjęcia. Abstrahując od tego, czy ono jest prawdziwe, czy nie, o tego rodzaju trójwymiarowość mi chodzi, gdy używam tego terminu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jak widać każdy inaczej postrzega tzw. plastykę.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    154
    Moja galeria
    Photokina na jesień przedstawiciel olego sugerował (po zaczepce) że będzie cosik pomiedzy E3 a 520 ale to nie ff chociaż bardzo brakuje takiej puchy psredniej znaczy sie
    Świetnie, już nie mogę się doczekać, właśnie coś pośredniego to byłaby super sprawa.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    e tam... brakuje czegos powyżej e-3...

Zamiast robić, to o czym mówisz wystarczy spuścic cenę e-3 (która i tak jest już niska! - lampa!)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.