Strona 36 z 42 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 415

Wątek: Nikon d700 - FF!

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    hmmm nie wszyscy potrzebują mało zaszumionego wysokiego iso -ja osobiście sporo zdjęć robię w wysokim iso niestety...

jakie zmiany po przesiadce z 5D na D3 ? po pierwsze jest wygodniej i łatwiej -AF znacznie szybszy i bardzo precyzyjny, AutoIso -funkcja która jest dla mnie ogromnie wygodna, sterowanie lampą błyskową -też wygodniejsze jak dla mnie w Nikonie od tego co dawał Canon...

czy kolory są lepsze ? nie wiem, znam takich co uważają, że wprost przeciwnie -jak dla mnie różnice pomiędzy 5D i D3 widac głównie w szumie na wysokich iso -znaczy od 3200 widać wyraźnie lepszy obraz z D3 -oczywiście tu też jest sporo ludzi, którzy widzą wprost przeciwnie....

jak już wcześniej wspominałem najlepiej mają ludzi z górą kasy -mogą wtedy zostać multisystemowcami -ja bym chętnie dokupił 5D z Canonem 35 1.4L -idealne uzupełnienie tego co mam obecnie na śluby (bo Nikon jak narazie olewa sprawę i nadal nie daje takiego obiektywu) oraz E-3 na ekstremalne wyprawy i focenie z większej odległości (czyli tanie jasne tele dzięki temu że liczymy ogniskową x2)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Świetne

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    fatman, zawsze tak bedzie. nawet, gdyby w przyszlosci okazaloby sie, ze (utopijnie) zostalaby jedna firma, ktora produkowalaby sprzet foto, to i tak go specjalnie zroznicuje, zeby bylo x modeli uzupelniajacych sie, niz 1 lub 2 mega wypasy (mowie o calosci, tzn. aparat + szkla).

to jest wlasnie marketing...

PS: ten 1 - 2 to glownie byloby rozroznienie ze wzgledu na wielkosc body - dla wygody (i ewentualnej pancernosci)
    Ostatnio edytowane przez cra3y ; 13.07.08 o 21:03
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jakby tylko jedna firma produkowała sprzęt foto, to nic by nie różnicowała. Sprzedawałaby jeden model, zapewne kiepski, tani w produkcji, a drogi w zakupie. A ludzie i tak wyrywaliby go sobie z rąk w sklepie. Monopole już przerabialiśmy i wiemy, czym to pachnie.

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    jak już wcześniej wspominałem najlepiej mają ludzi z górą kasy -mogą wtedy zostać multisystemowcami -ja bym chętnie dokupił 5D z Canonem 35 1.4L -idealne uzupełnienie tego co mam obecnie na śluby (bo Nikon jak narazie olewa sprawę i nadal nie daje takiego obiektywu).
    Fatman, ale zarabiający sprzętem musi mieć drugą puchę. Co stoi na przeszkodzie, by był nim Canon 5D Można go kupić bez problemu za coś około 3,7k PLN. Co prawda nie w Polsce, ale nie ma z tym trudności. Tylko trzeba chcieć Do tego 35/1,4 i 135/2,0, których w systemie Nikona nie ma. Jeden być powinien, ale drugiego raczej nie powitamy zbyt szybko

Canon 5D 3,7k PLN
    35/1,4 2,3k PLN
    135/2,0 1,8k PLN

Za D700 i możesz mieć powyższe Ja Cię do niczego nie namawiam. Mieszam tylko w głowie
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 13.07.08 o 21:28

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Fatman, ale zarabiający sprzętem musi mieć drugą puchę. Co stoi na przeszkodzie, by był nim Canon 5D
    w sumie to tylko kwestia wygody i "muszę mieć już teraz / mogę mieć później" -wolę wygodę Nikona, łatwiej by mi było z Nikonem (D700 konkretnie) jednak jeśli nagle odczuję potrzebę, że już musze mieć backup/support to pewno padnie na 5D i tyle. Jak pisałem interesują mnie 2 obiektywy w systemie Nikona obecnie: 35/1.4 i 85/1.4 -poczekam i tak kasy nie mam obecnie

cra3y, a pewno że zawsze tak będzie -i mnie wcale to nie dziwi w koncu te firmy są nastawione na zysk

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez maryo ; 13.07.08 o 23:14

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maryo Zobacz posta
    Po prostu powalające (i nie chodzi o Nikona, tylko o pomysł z samplami...)
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    No co, paliło im się z tymi zdjęciami...

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    tu tez sie komus paliło bo juz ktos kupil jeden http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...hippingPayment wychodzi ok 6k zl