hmmm nie wszyscy potrzebują mało zaszumionego wysokiego iso -ja osobiście sporo zdjęć robię w wysokim iso niestety...
jakie zmiany po przesiadce z 5D na D3 ? po pierwsze jest wygodniej i łatwiej -AF znacznie szybszy i bardzo precyzyjny, AutoIso -funkcja która jest dla mnie ogromnie wygodna, sterowanie lampą błyskową -też wygodniejsze jak dla mnie w Nikonie od tego co dawał Canon...
czy kolory są lepsze ? nie wiem, znam takich co uważają, że wprost przeciwnie -jak dla mnie różnice pomiędzy 5D i D3 widac głównie w szumie na wysokich iso -znaczy od 3200 widać wyraźnie lepszy obraz z D3 -oczywiście tu też jest sporo ludzi, którzy widzą wprost przeciwnie....
jak już wcześniej wspominałem najlepiej mają ludzi z górą kasy -mogą wtedy zostać multisystemowcami -ja bym chętnie dokupił 5D z Canonem 35 1.4L -idealne uzupełnienie tego co mam obecnie na śluby (bo Nikon jak narazie olewa sprawę i nadal nie daje takiego obiektywu) oraz E-3 na ekstremalne wyprawy i focenie z większej odległości (czyli tanie jasne tele dzięki temu że liczymy ogniskową x2)