A jednak miałem rację. W sumie te 90% to trochę mało. Sporo nie widzę, dzieje się poza kontrolą.
Fajne zdjęcie, th3big.
A jednak miałem rację. W sumie te 90% to trochę mało. Sporo nie widzę, dzieje się poza kontrolą.
Fajne zdjęcie, th3big.
Trochę marudzę na wizjer w D700, ale spodziwałem się cyfrowgo F6, a Nikon pokazał D300 z okrojonym wizjerem i matrycą od D3. O tym, by nowego D300 uczynić dwa razy droższym nie zapomniałZobaczymy co z jakością fotek. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że obrazki będą gorszej jakości jak z D3. W Nikonie odrobiono lekcje. Parcie narodu na FX jest tak duże, że ludzie bezkrytycznie łykną wszystko, byle było w formacie FF. Na zubożały wizjer narzekają nieliczni. Zdecydowana większość jest w niebo wzięta. Czasami odnoszę wrażenie, że sporej cześci męskiej publiki przy każdorazowej premierze nowej puchy twardnieje przyrodzenie
![]()
Dzięki...
Tak narzekacie na wizjer i jego pole widzenia a ja zastanawiam się, ilu z Was kupi D700 (albo przynajmniej D300 i dlaczego jeszcze tego nie zrobiliście)...![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Wiecie co? W 4/3 naprawdę jest już nieźle, szczególnie na tle konkurencji. Dobrze będzie jak zniknie problem łatwych przepałów oraz banding a super jak do tego wyjdą ZD poniżej F2.0. Potrwa to kilka lat, ale wszyscy którzy wytrwają będą mieli w czym wybierać. Póki co OLEK ma rządzącą optykę zoom i najnowocześniejszy system a gdyby kupili swego czasu matryce od FUJI to ten wątek nie miałby tylu stron.
Chętnie zobaczyłbym OLKA reporterskiego z matrycą powiedzmy 6MPIX i naciskiem położonym na jakość obrazu i przenoszenie średnich oraz jasnych tonów.
Póki co KarooL Olek ma się znacznie lepiej niż kiedy zaczynałem na naszym forum bo czymże jest odejście kilku malkontentów i poszukiwaczy Arki wobec setek nowych którzy dołączają do nas prawie codziennie. Czy się komuś śniło 2-3 lata temu, ze będzie miał do wyboru: E300,E1,E500,E330,E400,E410,E420,E510,E520,E3 = 10 korpusów do wyboru !! w umierającym systemie. Ja jestem zdania, że wszyscy producenci ASP-C są skazani na FF i oni muszą w to wejść. Nastąpi rozwarstwienie cech systemów, ale 4/3 pozostanie. Jego pewne cechy sa nie do zastapienia. Już teraz wielu posiadaczy tamtych systemów wzdycha do 4/3 a po przesiadce na FF będzie wzdychało jeszcze bardziej. Oczywiście ruch jest w obie strony. FF i ASPC mają inne zalety więc i my mamy wzdychających w tamtą stronę![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Wątek dotyczy D700 nie zaś systemu 4/3 i jego kondycji. zibi i KaarooL może załóżcie wątek terapeutyczny w HP?
KaarooL'u wstawiaj fotkę. Mocno się uaktywniłeś. Bądź konsekwentny i dawaj fotkę![]()
Ostatnio edytowane przez th3big ; 2.07.08 o 11:32