Strona 27 z 42 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 415

Wątek: Nikon d700 - FF!

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    A jednak miałem rację. W sumie te 90% to trochę mało. Sporo nie widzę, dzieje się poza kontrolą.

Fajne zdjęcie, th3big.

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Hrabia Miód Zobacz posta
    A jednak miałem rację. W sumie te 90% to trochę mało. Sporo nie widzę, dzieje się poza kontrolą.
    Trochę marudzę na wizjer w D700, ale spodziwałem się cyfrowgo F6, a Nikon pokazał D300 z okrojonym wizjerem i matrycą od D3. O tym, by nowego D300 uczynić dwa razy droższym nie zapomniał Zobaczymy co z jakością fotek. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że obrazki będą gorszej jakości jak z D3. W Nikonie odrobiono lekcje. Parcie narodu na FX jest tak duże, że ludzie bezkrytycznie łykną wszystko, byle było w formacie FF. Na zubożały wizjer narzekają nieliczni. Zdecydowana większość jest w niebo wzięta. Czasami odnoszę wrażenie, że sporej cześci męskiej publiki przy każdorazowej premierze nowej puchy twardnieje przyrodzenie

Cytat Zamieszczone przez Hrabia Miód Zobacz posta
    Fajne zdjęcie, th3big.
    Dzięki...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Tak narzekacie na wizjer i jego pole widzenia a ja zastanawiam się, ilu z Was kupi D700 (albo przynajmniej D300 i dlaczego jeszcze tego nie zrobiliście)...
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    Czasami odnoszę wrażenie, że sporej cześci męskiej publiki przy każdorazowej premierze nowej puchy twardnieje przyrodzenie
    jak na onanistów sprzętowych przystało

Ja czekam cierpliwie na ten jęk zawodu amatorów, że miało być tak pięknie, a tu foty gorsze niż z kompakta

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Wiecie co? W 4/3 naprawdę jest już nieźle, szczególnie na tle konkurencji. Dobrze będzie jak zniknie problem łatwych przepałów oraz banding a super jak do tego wyjdą ZD poniżej F2.0. Potrwa to kilka lat, ale wszyscy którzy wytrwają będą mieli w czym wybierać. Póki co OLEK ma rządzącą optykę zoom i najnowocześniejszy system a gdyby kupili swego czasu matryce od FUJI to ten wątek nie miałby tylu stron.

Chętnie zobaczyłbym OLKA reporterskiego z matrycą powiedzmy 6MPIX i naciskiem położonym na jakość obrazu i przenoszenie średnich oraz jasnych tonów.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Wiecie co? W 4/3...
    Na pereferecyfrowej sporo postów w temacie D700 również dotyczy przyszłości 4/3...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez daghda Zobacz posta
    Tak narzekacie na wizjer i jego pole widzenia a ja zastanawiam się, ilu z Was kupi D700 (albo przynajmniej D300 i dlaczego jeszcze tego nie zrobiliście)...
    No money no fun

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Póki co KarooL Olek ma się znacznie lepiej niż kiedy zaczynałem na naszym forum bo czymże jest odejście kilku malkontentów i poszukiwaczy Arki wobec setek nowych którzy dołączają do nas prawie codziennie. Czy się komuś śniło 2-3 lata temu, ze będzie miał do wyboru: E300,E1,E500,E330,E400,E410,E420,E510,E520,E3 = 10 korpusów do wyboru !! w umierającym systemie. Ja jestem zdania, że wszyscy producenci ASP-C są skazani na FF i oni muszą w to wejść. Nastąpi rozwarstwienie cech systemów, ale 4/3 pozostanie. Jego pewne cechy sa nie do zastapienia. Już teraz wielu posiadaczy tamtych systemów wzdycha do 4/3 a po przesiadce na FF będzie wzdychało jeszcze bardziej. Oczywiście ruch jest w obie strony. FF i ASPC mają inne zalety więc i my mamy wzdychających w tamtą stronę
    /*...................*/
    /* ...........................*/

th3big
    Gość
    Wątek dotyczy D700 nie zaś systemu 4/3 i jego kondycji. zibi i KaarooL może załóżcie wątek terapeutyczny w HP?

KaarooL'u wstawiaj fotkę. Mocno się uaktywniłeś. Bądź konsekwentny i dawaj fotkę
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 2.07.08 o 11:32

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    10%. 5% w poziomie i 5% w pionie. W konsekwencji 10%. Czegoś nie rozumiesz? Jeśli dla Ciebie 10% kadru poza kontrolą jest warte kilkudziesięciu gramów, to Twoja wola. 100% krycia jest wartością samą w sobie. Ma zawsze znaczenie, a że nie często gości w puszkach semi pro, to już inna kwestia.

jeszcze moja uwaga - w Twoich obliczeniach był błąd w założeniu.
    Odjąłeś pasek 5 % z boku
    odjąłeś 5 % od dołu

ale dwa razy policzyłeś część wspólną tych nie pokazywanych pasków
    czyli pole musi być większe od 90% całości

nie wiele ale musi