Strona 17 z 42 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 415

Wątek: Nikon d700 - FF!

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Przeczytałem z wypiekami na twarzy, a jakże, całą dyskusję. Ach och uch! Ciekawe jaka jest średnia wieku userów forum.

Co do plastyki.. Podobają mi się zdjęcia Fatmana. Świetne są. Gratuluję Ci ich. Właśnie w nich widzę ową plastykę, której nijak nie potrafię zdefiniować. Może składa się na nią pewna przestrzenność właśnie? Ale nie wiem czy to zalety FF. Bo i podobne widziałem z APS-C czy jak tam się nazywa crop N/C. Podobne z Olka. Myślę, że to światło.

Ja młodym, młodszy zapewne od panów Piotrów, ale chciałem się wypowiedzieć. Panowie, dajta se na luz. Pan Piotr_0602 od chyba pół roku sadzi na forum wątek za wątkiem na temat upadków e-systemu. Grozi, że odejdzie. Wyprzedaje się. Cierpiętniczymi postami obwieszcza bezsens Olympusowych produktów. Kup pan w końcu aparat. Nikona, Canona, Olka, Sonoltę, Kodaka, Hasselblada, jednorazówkę. Cokolwiek. I fotografuj. Wiesz ile chwil Ci uciekło przez te pół roku?
    Wątpie czy dla amatora, takiego jak ja, wybór systemu ma aż takie znaczenie. Wiadomo, że jakieś różnice. Ale niewielkie. Bardzo niewielkie. I wątpie czy mając 5D i eLki robiłbym lepsze zdjęcia niż teraz, e1 i dwoma obiektywami - 14-54 i manualną 50ką z OMa. I wątpie również czy większość z forumowej braci zaczęłaby robić wyraźnie lepsze zdjęcia dzięki innemu sprzętowi.
    A drugi Pan Piotr też nielepszy. Wybacz, że oceniam, ale ja przyłączam się do Rafała - pokaż foty. Bo zaliczyłem Cię do fotografów (a raczej ludzi, bo nie udowodniłeś, żeś fotograf) z kompleksem długiej lufy. Proszę, rozwiej to zdjęciami, które mnie chociaż zainteresują.

Bo najciekawsze jest to, że ludzie robiący najlepsze zdjęcia na tym forum - dajmy na to Willow, kiedyś Magus, Rafał Czarny, Tymin3, Smerf Maruda, Mariush, -M, dzemski i reszta nie uczestniczą w takich dyskusjach. Po cichu wybierają sprzęt którego potzrebują i koncentrują się na fotografowaniu. A wielu ludzi zapomina, że to o fotografowanie chodzi. A nie o długą lufę.
    Można podyskutować o sprzęcie. Bo ciekawa nowinka techniczna. Ale tworzenie bojówek Olympusa i bojówek występujących pod tajemniczym kryptonimem FF to gruba przesada.

Zapraszam do działu Ocena Zdjęć, do Galerii...

pozdrawiam
    Hrabia Miód

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Będzie "FF Falanga" FFF - szatan
    I "MO" Milicja Olympusowa
    Ostatnio edytowane przez Gundi ; 22.06.08 o 12:47

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Hrabia Miód Zobacz posta
    Bo najciekawsze jest to, że ludzie robiący najlepsze zdjęcia na tym forum - dajmy na to Willow, kiedyś Magus, Rafał Czarny, Tymin3, Smerf Maruda, Mariush, -M, dzemski i reszta nie uczestniczą w takich dyskusjach.
    ...chyba jednak od czasu do czasu ulegają pokusie skrobnięcia czegoś w wątkach sprzętowych...

Temat przerodził się jak zawsze w "komu, to potrzebne" i "ja się cieszę z tego co mam". Topic dotyczy spekulacji nt D700. Nie przyszłości systemu 4/3. Za każdym razem wyłażą kompleksy. Szkoda...

Mógłby Panasonic zrobić dla e-systemu jedną dobrą matrycę na poziomie tej z 1D MkIII. Podbudowałby morale, a ludziom dał dowód, że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Pozdrawiam...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    No właśnie po co te licytacje? Każdy kupuje to co potrzebuje. Dla mnie puszka z FF może też kosztować 1,5k chętnie kupię z jasną 50tką za 2k będę mógł pobawić się w bardziej rozmazanym bokeh przy tej samej perspektywie Ale nie mówcie mi że lepszym rozwiązaniem jest FF i 600mm F4 od 4/3 z 150mm F2 i EC20, które i tak trzeba przymykać dla odpowiedniej GO, E1 z 150mm F2 wchodzi spokojnie do Lowepro Nova 3 do tego luzem 50mm F2 Makro, EC20 i lampa, 600mm pod FF to mi do plecaka ledwie co wejdzie. Nie wspominam o wadze x3 czy cenie x6.

A zdjęcia proszę bardzo:

Co do tej niechlubnej przyszłości 4/3, w tym roku zobaczymy z 2 puszki na 100%, jakieś szkła, inżynierowie pracują już zapewne nad E430 i E530 Od początku 4/3 w Olympusie sporo się zmieniło, niech tylko nadążają z produkcją obiektywów, bo coś czuję że po 25mm, 8-18mm będzie kolejnym trudnym do kupienia obiektywem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    Mógłby Panasonic zrobić dla e-systemu jedną dobrą matrycę na poziomie tej z 1D MkIII. Podbudowałby morale, a ludziom dał dowód, że wszystko zmierza w dobrym kierunku.
    A kto by zrobił obiektywy? Po te od 4/3 pasować nie będą, nawet jeśli bagnet zostanie ten sam.

Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    epicure--> chodziło mu o matrycę dla 4/3, więc obiektywy będą działać.. nvm.

th3big--> Odkąd zmieniłeś system strasznie marudzisz na Olka. To trochę głupie. Bo każdy chyba powinien focić tym co mu odpowiada. To nie jest religia. To tylko aparaty -.-'

No i właśnie - topic dotyczy D700..

Ja nie rozumiem tego. Po co wszyscy się tak nawracają? Focę e1 więc sobie focę. Nikomu nie wmawiam, że on lepszy od tego czy tamtego. Ktoś chce FF? Niech kupi jakiegoś C/N z FF. Komuś podeszło e3, niech foci e3 - i nie nawracajcie go na C/N. Bo po co?

Cały problem polega na tym, że ludzie, a przynajmniej jakaś tam część zapominają, że tu nie chodzi o to, kto ma jaki aparat - chodzi o to, co potrafi nim zrobić. Szkoda, że nie ma tak długich topiców, tak zażartych dyskusji na temat zdjęć. to byłoby to.

Pozdrawiam
    Hrabia Miód

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A kto by zrobił obiektywy? Po te od 4/3 pasować nie będą, nawet jeśli bagnet zostanie ten sam.
    Litości. Chodziło o jakość. Przecież napisałem "na poziomie". Ech...

th3big--> Odkąd zmieniłeś system strasznie marudzisz na Olka. To trochę głupie.
    Naprawdę podziwiam. Marudziłem na Olympusa jak miałem e-system. Teraz wyjątkowo tego nie czynię. Głupie, to są takie uwagi jak Twoja.

...każdy chyba powinien focić tym co mu odpowiada. To nie jest religia.
    Czy, gdzieś twierdziłem inaczej? Chyba bardzo chciałeś się dopieprzyć, ale skoro miało Ci, to zagwarantować udaną niedzielę, to dlaczego nie.

Cały problem polega na tym, że ludzie, a przynajmniej jakaś tam część zapominają, że tu nie chodzi o to, kto ma jaki aparat - chodzi o to, co potrafi nim zrobić. Szkoda, że nie ma tak długich topiców, tak zażartych dyskusji na temat zdjęć. to byłoby to.
    Cały problem polega na tym, że wystarczy stworzyć wątek o aparacie z FF, by pojawiła się cała masa postów nie na temat. Wszystkie mają na celu jedno... utwierdzić siebie i innych w przekonaniu, że e-system ma się dobrze. Wszyscy śpieszą z zapewnieniami, ze "to co mają im wystarczy", a "e-system ma się dobrze".

Na której stronie? Nie znalazłem w nim spekulacji nt D700. Może jednak coś pominąłem?
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 22.06.08 o 16:05

Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Th3big - strasznie agresywnyś. Do Ciebie było jedynie o e-systemie. 'Za każdym razem wyłażą kompleksy'. Ale nieważne.

Reszta stwierdzeń dotyczy raczej ogółu.

Poza tym sam sobie przeczysz:

Topic dotyczy spekulacji nt D700. Nie przyszłości systemu 4/3.
    Cytat:Napisał Hrabia Miód

Na której stronie? Nie znalazłem w nim spekulacji nt D700. Może jednak coś pominąłem?
    Poparłem Cię a Ty..-.-'

Z mojej strony EOT. Nie mam ochoty na przepychanki w tą piękną słoneczną niedzielę. Idę pofocić (wiem, wiem, niesłychane)

th3big
    Gość
    Th3big - strasznie agresywnyś. Do Ciebie było jedynie o e-systemie. 'Za każdym razem wyłażą kompleksy'. Ale nieważne.
    Co ma stwierdzenie o czyiś kompleksach do zarzutu marudzenia na e-system jaki mi postawiłeś? Uważasz, że wykazałem się agresją w stosunku do Ciebie? Kto napisał poniższe?

th3big--> Odkąd zmieniłeś system strasznie marudzisz na Olka. To trochę głupie. Bo każdy chyba powinien focić tym co mu odpowiada. To nie jest religia.
    Ja wogóle przestałem się odnosić do sprzętu Olympusa, bo szczerze, to mnie on ziębi. Mimo wszystko muszę czytać od czasu do czasu tak kretyńskie uwagi. Czy mnie to wyprowadza z równowagi? Może Cię zaskoczę, ale nie. Takie pyskówki ustawiają jednak poziom dyskusji, a autor kretyńskiej uwagi chyba nie powinien się dziwić, że odpowiedź nie zawiera w sobie treści miłosnych.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Panowie Modowie robi się tu mało śmieśnie i na maxa OT :/
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8