Strona 12 z 42 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 415

Wątek: Nikon d700 - FF!

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Z tych peanów można by wnieść , że Olek zostanie sam wśród morza FF. Wiecie co macie rację. Ponieważ jak ktoś robi ASP-C i FF to w końcu zostawi tylko FF i bardzo dobrze. Olek nie będzie miał już konkurencji, bo jeśli wam się zdaje że gdy CiN będą robić już tylko FF to nikt Olka nie kupi to jesteście w błędzie. Rozwarstwienie techniczne doprowadzi do zróżnicowania rynku i większej specjalizacji. Natomiast zastosowania przyrodnicze , tu długo olka mogą ścigać na kilogramy. Na uspokojenie umysłów powiem, że coraz więcej ludzi ma po dwa systemy właśnie z uwagi na zróżnicowane zalety. Pokażcie mi ilu ma całą szklarnie swej marki . Wystarczy mieć ze 3 obiektywy lub pięć, a nie trzydzieści. Na razie jak widać Olek jest dynamiczny i się rozwija więc bym się nie martwił, a to co jest starczy mi na lata zakupów
    /*...................*/
    /* ...........................*/

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Z tych peanów można by wnieść , że Olek zostanie sam wśród morza FF. Wiecie co macie rację. Ponieważ jak ktoś robi ASP-C i FF to w końcu zostawi tylko FF i bardzo dobrze. Olek nie będzie miał już konkurencji, bo jeśli wam się zdaje że gdy CiN będą robić już tylko FF to nikt Olka nie kupi to jesteście w błędzie. Rozwarstwienie techniczne doprowadzi do zróżnicowania rynku i większej specjalizacji. Natomiast zastosowania przyrodnicze , tu długo olka mogą ścigać na kilogramy. Na uspokojenie umysłów powiem, że coraz więcej ludzi ma po dwa systemy właśnie z uwagi na zróżnicowane zalety. Pokażcie mi ilu ma całą szklarnie swej marki . Wystarczy mieć ze 3 obiektywy lub pięć, a nie trzydzieści. Na razie jak widać Olek jest dynamiczny i się rozwija więc bym się nie martwił, a to co jest starczy mi na lata zakupów
    madre mijo madre mijo
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Pokażcie mi ilu ma całą szklarnie swej marki . Wystarczy mieć ze 3 obiektywy lub pięć, a nie trzydzieści.
    Jakby ktokolwiek wiedział, czego chce, to wystarczył by mu i jeden obiektyw, może dwa.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Jakby ktokolwiek wiedział, czego chce, to wystarczył by mu i jeden obiektyw, może dwa.
    No fakt masz rację, zapomniałem że mamy tu gromadę frustratów... Wszyscy mówią o tym samym , ale co innego mają na myśli, albo na odwrót

Fotomic przygotuj chłopakom mocniejszą dawkę tic-taków
    Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 21.06.08 o 20:05
    /*...................*/
    /* ...........................*/

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Z tą ekspansją pełnej klatki poproszę o włączenie odrobiny myślenia (to nie boli).
    To nie jest przemyślenie, to normalne, męskie przeczucie
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 21.06.08 o 20:10

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    To nie jest przemyślenie, to normalne, męskie przeczucie
    Jak ostatnio miałem normalne, męskie przeczucie, to o mało nie dostałem po mordzie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No fakt masz rację, zapomniałem że mamy tu gromadę frustratów... Wszyscy mówią o tym samym , ale co innego mają na myśli, albo na odwrót
    Spoko, nie gniewam się Przyznam się, że mam niezłą radochę czytając ten wątek. I już więcej off topicować nie będę.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mnie ostatnio ta słynna małpa Sigmy chodzi po głowie. Chciałbym to to wypróbować na ulicy...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To chyba wciąż wątek o plastyce.

oto zdjęcie z E-400 z kitem 40-150 ciemniejszym

Drzewa w oddali są moim zdaniem ładnie narysowane, widać ze jest między nimi przestrzeń. Mimo tego ze plany są bardzo ostre.

Polecam odpalić na pełnym ekranie (rozdzielczość obrazka 1600x1200 - więc dobrze ustawić taka rozdzielczość) i popatrzeć się z nieco większej odległości niż zazwyczaj.

http://www.zdjecia.rexan.pl/lodki.jpg

[a]http://www.zdjecia.rexan.pl/lodki.jpg[/a]
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

diabolique
    Gość
    Ech, każda dyskusja o FF kończy się tak samo
    A chłyt marketingowy jest prosty - FF jako Święty Graal "prawdziwego" fotografa. W sumie nie za bardzo większości potrzebny, ale kto go ma to ohoho!! Będzie jak Indiana Jones wśród fotopstrykaczy.
    Po prostu tak jak wśród milionerów coraz więcej zaczyna latać rakietami na wycieczki, tak wśród fotopstrykaczy jest grupa osób, które chcą mieć "coś innego" niż wszyscy i zapłacą za to każdą cenę. A, że byle kompakcik zaczyna przypominać lustrzankę, 10MPx ma prawie każdy, więc teraz wyróżnikiem zrobiono FF.
    A Olympus to nie tylko 4/3. Za rok wmontują FF do jakiegoś kompakta, dadzą wielki napis z boku "FULL FRAME" i marketingowcy C i N będą musieli wymyśleć jakiś inny wyróżnik dla snobów... Ot, postęp

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Mnie ostatnio ta słynna małpa Sigmy chodzi po głowie. Chciałbym to to wypróbować na ulicy...
    Pierwsze testy nie zostawiły na niej suchej nitki. Głównie za wolny AF, więc na ulicę chyba taka sobie... (jeśli mówimy o DP1).
    Nowatorska matryca też się podobno nie sprawdza, bo występuje zmiana barwy na brzegach kadru i dziwaczna winieta.
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 21.06.08 o 20:23 Powód: Automatyczne scalenie postów