Strona 22 z 42 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 415

Wątek: Nikon d700 - FF!

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Jeśli już to ma 95%
    Jesli już, to czytaj uważnie. 95% w pionie i 95% w poziomie co daje 90%.

Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    A czemuz to? Nie mozna skonstruowac wiekszego wizjera..?
    Nikon postanowił zachować wbudowany flash. Prawdopodobnie wpłynęło, to na pole krycia wizjera. Fakt, że nie kryje 100% można jakoś wytłumaczyć. Przecież, to semi pro. Fakt, że aż w 10% już trudniej.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 1.07.08 o 13:41 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    W stosunku do D3, D700 ma znacznie mniejszą wagę kosztem między innymi tych 5% . To nie jest model profesjonalny aby te 5% miało znaczenie.

th3big
    Gość
    W stosunku do D3, D700 ma znacznie mniejszą wagę kosztem między innymi tych 5% . To nie jest model profesjonalny aby te 5% miało znaczenie.
    10%. 5% w poziomie i 5% w pionie. W konsekwencji 10%. Czegoś nie rozumiesz? Jeśli dla Ciebie 10% kadru poza kontrolą jest warte kilkudziesięciu gramów, to Twoja wola. 100% krycia jest wartością samą w sobie. Ma zawsze znaczenie, a że nie często gości w puszkach semi pro, to już inna kwestia.

| OlyJedi Awatar lcf
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    No to teraz Canon ma małe ciśnienie - każdy dzień bez następcy/następców 5D na rynku to uciekające $ i najdalej do Photokiny powinni chyba coś pokazać . A że mogą konkurować i jakością obrazu (niektórzy nieco skarżą się na ostrość D3 na tle 5D - czy w D700 coś się zmieni, to się okaże), i ceną (jeżeli body nie będzie uszczelniane, to powinno być nieco tańsze w produkcji), to może być całkiem ciekawie .
    OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
    flickr: lcf80

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Posłuchaj 5% na krótszym boku celownika to 1,2mm do tego podzielone na pół co daje 0,6mm. Z dłuższego boku to 1,8 mm podzielone na pół... Tak wygląda ta różnica. I niech to będzie nawet 10%.

Największą jego wadą biorąc pod uwagę Forum na, którym się znajdujemy jest to, że w ogóle ten model jest. A to, że ma mniejszy lub większy celownik wydaje mi się jest bez znaczenia w stosunku do jednej zalety.
    Ostatnio edytowane przez Sergiuszone ; 1.07.08 o 14:09

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lcf Zobacz posta
    No to teraz Canon ma małe ciśnienie - każdy dzień bez następcy/następców 5D na rynku to uciekające $ i najdalej do Photokiny powinni chyba coś pokazać.
    Ciśnienia chyba nie ma. Jego puchy dzięki świetnym cenom idą jak woda. 5D sprzedaje się świetnie i dwa razy droższy D700 na jego sprzedaż jeśli wogóle, to wpłynie marginalnie. Zresztą 5D generuje na niższych czułościach (do ISO400) w moim odczuciu czystrzy obraz od D3 więc nadal jest w czymś "naj". Mam obecnie 5D z 35/1,4L, który leci ze mną dla kolegi i im dłużej z nim obcuję tym mniej mi jego archaiczność przeszkadza. Przy jego cenie nadal nie ma dla niego alternatywy. Długo będzie trzeba czekać, aż D700 zejdzie w USArmy czy Azji do poziomu 4k PLN. W trudnych warunkach oświetleniowych AF może irytować. Lubi przejechać po zakresie i jeśli nie robisz statycznych, to zaliczasz wpadkę.

Jedna z puszek Canona powinna zostać pokazana światu szybciej niż sądzono. Jeśli wróbel nie pił pisząc, to w ciągu miesiąca nastąpi przeciek

Największą jego wadą biorąc pod uwagę Forum na, którym się znajdujemy jest to, że w ogóle ten model jest. A to, że ma mniejszy lub większy celownik wydaje mi się jest bez znaczenia w stosunku do jednej zalety.
    Nie wyjeżdżaj z takimi tekstami. Dyskutujesz dotąd z osobą, która ma system Nikona. Wybacz, ale pisząc o sprzęcie nie strugam pietruchy. Jak zawsze decydują osobiste preferencje. Dla mnie wizjer 100% jest jednym z podstawowych kryteriów wyboru aparatu. Jako posiadacz D3 poraz kolejny napiszę, że aparatem idealnym jest, biorąc pod uwagę również cenę D300. I D700 tego nie zmienił.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 1.07.08 o 14:25

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    10%. 5% w poziomie i 5% w pionie. W konsekwencji 10%. Czegoś nie rozumiesz? Jeśli dla Ciebie 10% kadru poza kontrolą jest warte kilkudziesięciu gramów, to Twoja wola. 100% krycia jest wartością samą w sobie. Ma zawsze znaczenie, a że nie często gości w puszkach semi pro, to już inna kwestia.
    Jak dla mie 5% w pionie i 5% w poziomie to 5%, albo, jak się uprzeć ~0,7% powierzchni. Jakoś nie wyobrażam sobie dodawania tych brakujących liniowo procentów w sposób jaki zaprezentowałeś.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    Nikon postanowił zachować wbudowany flash. Prawdopodobnie wpłynęło, to na pole krycia wizjera. Fakt, że nie kryje 100% można jakoś wytłumaczyć. Przecież, to semi pro. Fakt, że aż w 10% już trudniej.
    Aaa, o to chodzilo. Myslalam, ze w FF w ogole tak sie nie da ;p A D3 mial chyba 100% krycia.

// jaki wróbel?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Jak dla mie 5% w pionie i 5% w poziomie to 5%, albo, jak się uprzeć ~0,7% powierzchni. Jakoś nie wyobrażam sobie dodawania tych brakujących liniowo procentów w sposób jaki zaprezentowałeś.

Pozdrawiam
    dog_master jeśli znajdzie czas i chęci pomoże, to wyliczyć Tak czy inaczej pewnie będzie, to coś pomiędzy 5%-10% Nie zmienia, to faktu, że w tej kwestii Nikon poszedł na kompromis. IMO szkoda.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja tez mam system Nikon-a I co z tego? Specyfikacja sprzętu podana jest między innym po to aby umieć ją nie tylko przeczytać ale też odpowiednio zinterpretować.