Przy tak małej matrycy możesz co najwyżej avatary na forum gościom weselnym robić![]()
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Jeżeli chcesz szybkiego aparatu to E-3 tylko z swd, 40D jest według mnie równie szybkie a cena bardzo niska ale jak masz szkiełka i lampe poczekałbym na zejście ceny E-3. Wczoraj testowałem 12-60 SWD i 50-200 swd na E-410 do szybkosci z tą pucha mam duże zastrzeżenia, 40D z tamronem który nie ma USM jest szybszy, w nikonach to nie mam pojęcia.
Co do 5D to jak kupowałem tamrona gosć miał 5D i popstyrykalem sobie tamronem 17-50 był ciu wolniejszy od 40D.
Choć jak mam 40d nie robie lepszych zdjeć (cała prawda o aparatach) to fajnie mieć szybka puchę...tyle że waga jest zaj..
aha na olku m42 o wiele lepiej wychodzi takie są moje odczucia, mój sonnar 180 na 40D to teraz bezużyteczny na 2.8 jest (mydło)
Ostatnio edytowane przez geo ; 18.06.08 o 09:59
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Dla mnie E3 ma wade w postaci wymiarow, robi sie z tego ciezki kloc z mala matryca. Owszem mozna zrobic koltleta majac E3, mozna i majac kompakt, ale dobra matryca z czulym iso jak w FF i do tego jasne szkla daja wieksze pole manewru.
Majac do dyspozycji dobre ISO1600 i jasnoc rzedu 1.2-1.4 mamy czulosc ktorej w E3 nie uzyskamy.
NORMALNIE JESTEŚCIE PASKUDNI!
Z wątku o 4/3 wyodrębniam OT o FF, a wy w tym OT robicie OT o 4/3
Kurcza!
Zamykam.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.