Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: sony dslr-a200

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Nie chce być tendencyjny ale polecam swój zestaw czyli e-510 i dual kit. Będziesz zadowolona z optyki i obsługi aparatu nie martwiąc się o paprochy na matrycy do tego mając czasem przydatne live view... Alfa fakt faktem dobrze leży w dłoni jednak e510 wygrywa funkcjonalnością.
    Zestaw da Ci zakres 28-300 i to powinno spokojnie wystarczyć, zmiana małego lekkiego obiektywu to nie problem.
    Ostatnio edytowane przez Gundi ; 17.06.08 o 12:58

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Poczytaj testy i pogrzeb w necie, potrzymaj w dłoni. Sam musisz ocenić czy to akurat model dla Ciebie. Sam sie zastanawiałem nad sony a 200 vs e-510. Ja wybrałem i jestem zadowolony. Przyszłościowo popatrz też na szklarnie co dany system oferuje i za ile.
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    W przyszłosci jak bede zarabiać to kupie super lustrzanke natomiast teraz jestem zdana na łaske i nie łaske to ma być aparat tak na 3 lata gdzieś. Chcę tak żeby robił ostre, i "kolorowe" zdjęcia przy obiektywie 18-70 a Olympus e510 jest jednak troche droższy a ja na obiektywach narazie jestem komopletnie zielona i nie wiem własnie czy zrobie tym ładny widoczek i architekture czy nie
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Zoom jest 18-70 czyli prawie 4 krotny i to powinno Ci wystarczyć
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez igorra Zobacz posta
    W przyszłosci jak bede zarabiać to kupie super lustrzanke natomiast teraz jestem zdana na łaske i nie łaske to ma być aparat tak na 3 lata gdzieś. Chcę tak żeby robił ostre, i "kolorowe" zdjęcia przy obiektywie 18-70 a Olympus e510 jest jednak troche droższy a ja na obiektywach narazie jestem komopletnie zielona i nie wiem własnie czy zrobie tym ładny widoczek i architekture czy nie
    To czy zrobisz ładny widoczek zalezy prawie wyłacznie od Ciebie a nie aparatu
    Ostatnio edytowane przez voovoo2 ; 17.06.08 o 12:51 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    4- krotny ? uuuu to bardzo mało może jednak zastanwoie sie nad kompaktem 8- pixelowym i większym zoomem. Teraz mam 3 krotny i mało to dla mnie :/
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jeżeli jestes tym zaskoczony, a tym bardziej jeżeli uważasz, ze to mało, to tak! Kompakt jest wyborem dla Ciebie najlepszym! Oczywiście nie jakiś wymiatający kompakt w stylu Ricocha, ale taki amatorski ultra zoom

:/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ok dzięki wszytskim
    No a kompakt jaki polecacie?
    Ostatnio edytowane przez Igorra ; 17.06.08 o 13:33 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez igorra Zobacz posta
    sony dslr-a200 czy opłaca się kupić ten model sony w saturnie? z obiektywem 18-70 mm. Narazie kompletnie nie znam sie na obiekatywach i tych sprawach. Czy jest jakiś uniwersalny cy decydując się na lustrzanke cały zcas musze kupować inne to różnych typów zdjęć. Proszę o dość szybką odpowiedź.

O sile sprzetu decyduje w duzym stopniu dobrej klasy szklo.
    Sony do swoich korpusow daja najgorsze kity na rynku.,

Ten 18-70 to totalne dno.

Kolega nacial sie na ten obiektyw i jeszcze na kitowe sonowe tele i
    po licznych testach cala szybko sprzedal ten zaly majdan.

Obecnie ma Nikona D80 + szkla VR.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Foty wrzucać będziesz mogła, natomiast nie będziesz mogła uczestniczyć w konkursie Olyrules. obiektyw 18-70 po przeliczeniu na 35mm będzie odpowiadał ok 28-105. Z jednej strony masz już szeroki kąt którym można się pobawić, z drugiej już całkiem fajną portretówkę. Ale zbliżeń ptaszków na dachu tym nie wykonasz. Ot klasyczny spacerzoom. zrobisz nim 90% zdjęć. Natomiast to czym może się pochwalić stajnia Sony, a nie może Oly to tania 50tka z dobrym światłem. Za kilkaset złotych kupisz stary Minoltowski obiektyw 50/1.7. A z czymś takim można się pobawić nawet w b. kiepskich warunkach oświetleniowych.
    Natomist kity Sony jak podkreślił kolega, nie są najwyższych lotów.
    Ostatnio edytowane przez wujek.samo.h ; 17.06.08 o 15:38 Powód: Automatyczne scalenie postów
    MK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    A200 niestety słabiutko wypada przy Olku. Zarówno szum, jak i jakość obrazu to najniższa półka z możliwych w dSLR. Tak już ma Sony. Kitowe szkło cieniuśkie i do 14-45 olka ma się tak jak maluch do mercedesa. Kup sobie E510, lub E410 z kitem i będziesz bardzo zadowolona. Nawet kup sobie Canona 1000D, ale Sony sobie odpuść, ta firma jak na razie psuje tradycje Minolty. (To moje skromne zdanie i przepraszam jesli kogos uraziłem)