sory,że się wtrącę ale jak słyszę o kombinowaniu z bateriami to mi się słabo robi.....
to koszt pewnie jednego ,może dwóch browarów,a takim kombinowaniem to daleko nie zajedziesz...szkoda by mi było aparatu na takie testy... do tego takiego cuda![]()
sory,że się wtrącę ale jak słyszę o kombinowaniu z bateriami to mi się słabo robi.....
to koszt pewnie jednego ,może dwóch browarów,a takim kombinowaniem to daleko nie zajedziesz...szkoda by mi było aparatu na takie testy... do tego takiego cuda![]()
Nie szkoda Ci aparatu na takie doświadczenia?
Przeczytaj, co jest dostępne na ten temat (np. http://www.ompl.org/body,om-10 ) i nie próbuj przechytrzyć inżynierów Olympusa - tańsze i byle jakie to można kupić skarpety. I to nie zawsze
Pozdrawiam
Pat
Ostatnio edytowane przez pat.p ; 20.01.10 o 01:20
MogąLR 44 to baterie alkaliczne 1,5V , SR 44 to baterie srebrowe 1,5V . Ważne, aby napięcie było zgodne ze znamionowym, a więc 1,5 V - reszta jest mniej istotna.
SR 44 po prostu mają lepszą charakterystykę rozładowania ( dłużej trzymają ) niż alkaliczne LR44.
Cokolwiek wpakujesz o napięciu 1,5 V - będzie git.
Pozdrawiam
A ja natrafiłem ostatnio na baterie o napięciu 1,55V ... czy to cos zmienia ??
Pozdrawiam.
Spoko Chłopaki mam już te baterie
Wspomniałem o tym doładowywaniu ponieważ nie miałem nic pod ręką (a był już wieczór/noc) a nie wiedziałem czy z aparatem jest wszystko OK.
Podładowałem, załadowałem, strzeliłem dwa razy i to tyle kombinowania.
Nie wspominałem o praktykowaniu tego na dłuższą metę
Wiecie jak to jest jak coś jest, a nie można![]()