Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Om 10

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Potrzebuje zdjęcie oryginalnego paska do OM10. Jak ktoś posiada takowy, to proszę o wstawienie fotki.
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ok, zdobyłem dedykowany pasek do tego modelu. Dla tych którzy chcieliby skompletować ten model z oryginalnymi akcesoriami, wklejam zdjęcie tego paska.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pasek.JPG
Wyświetleń:	299
Rozmiar:	111,0 KB
ID:	9017  

Awatar KruszoN
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Drughi Zobacz posta
    Ok, zdobyłem dedykowany pasek do tego modelu. Dla tych którzy chcieliby skompletować ten model z oryginalnymi akcesoriami, wklejam zdjęcie tego paska.
    No no nieźle to wygląda... też będę musiał poszukać oryginalny pasek do mojego OM10 No i muszę dorwać "Manual Adapter"... Podobno w necie są dwie ich wersje oryginał i podróba? czy po prostu rok produkcji?
    Pozdro
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Udało mi się kupić pasek na Allegro teraz tylko zapłacić i poczekać aż przyjdzie
    Ostatnio edytowane przez KruszoN ; 29.11.08 o 02:58 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Panasonic & Olympus - Ideas for Life...
    E-3, 14-54 II, 70-300, 40-150, FZ8

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KruszoN Zobacz posta
    No no nieźle to wygląda... też będę musiał poszukać oryginalny pasek do mojego OM10 No i muszę dorwać "Manual Adapter"... Podobno w necie są dwie ich wersje oryginał i podróba? czy po prostu rok produkcji?
    Pozdro
    Udało mi się kupić pasek na Allegro teraz tylko zapłacić i poczekać aż przyjdzie
    O dwóch wersjach "Manual Adaptera" nic mi nie wiadomo, tzn. oryginał - podróbka. Co do oryginalnego to faktycznie występowały dwa rodzaje tego urządzenia. Z napisem "Manual Adapter" pod pokrętłem ustawiania czasu migawki i z napisem "FC" w tym samym miejscu. Ten drugi był sprzedawany razem z aparatem, a zestaw ten nosił nazwę OM10 FC.

Awatar Lysy_11
    Mieszka w
    Podhale
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Często trafiam na te adaptery w sieci ale nie kupuje bo mam juz w swoim OM-10

http://www.allegro.pl/item494604268_...pus_om_10.html

Jak widać zabawka całkiem niedroga
    Jest i orginalny pasek

http://www.allegro.pl/item509282271_...o_idealny.html
    Ostatnio edytowane przez Lysy_11 ; 23.12.08 o 20:51 Powód: Automatyczne scalenie postów
    E-system: E-1, E-500, SHLD-2, RM-1, RM-CB1, Fl-50, Fl-36, MF-1, ZD 40-150 3.5-4.5, ZD 40-150 4-5.6, ZD 14-45 3.5-5.6, ZD 70-300 4-5.6
    OM-system: OM-10, OM-20, OM-101, Winder 2, T-32, Quick Auto 310 + Bouce Grip, T-20, Zuiko: 50mm 1.4, AF 50mm 1.8, 135mm 3.5, 28mm 3.5, Soligor C/D: 200mm 2.8, 35-105mm 3.5, Tokina AT-X: 150-500mm 5.6, 80-200mm 2.8, Sigma 400mm 5.6

Mieszka w
    N.Sącz (okolice)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Drughi Zobacz posta
    Miałem kiedyś ten aparacik, mile go wspominan. Do kompletu brakuje Ci świetnego futerału jaki był sprzedawany jako opcja. Kiedyś na Allegro właśnie taki widziałem. Miałem (i nadal mam) lampkę błyskową T-20, malutka ale jaka fajna.
    ...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.

Mieszka w
    dublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj
    posiadam aparacik serii e oraz właśnie kupiłem Olympusa om10
    z 2 obiektywami i lampą t-20, w planie mam zakupienie adaptera z om10 na 3/4 i tutaj pytanie czy ktoś posiadał lub używał taki adapter ?
    są do kupienia 2 wersje jedna tylko reczną a druga wersja jest z chipem i ponoć umożliwia użycie elektroniki obiektywu, oraz kolejne pytanie czy flash t-20 bedzie działał z aparatem e-410?
    dziekuję za pomoc

| OlyJedi Awatar PiotrAntasik
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez adriano210 Zobacz posta
    w planie mam zakupienie adaptera z om10 na 3/4 i tutaj pytanie czy ktoś posiadał lub używał taki adapter ?
    są do kupienia 2 wersje jedna tylko reczną a druga wersja jest z chipem i ponoć umożliwia użycie elektroniki obiektywu
    Adapter z chipem daje możliwość potwierdzenia ostrości w korpusie, czyli jak kręcisz pierścieniem na obiektywie i trafisz "w ostrość" to zapali się lampka na wyświetlaczu w wizjerze.
    E-510 + 14-42 + 40-150 + Sigma 50-500 + Metz 58 / E-10 / OM-1 MD + OM-1n MD + OM-2n + Zuiko 50 1.8 + Zuiko 28 3.5 + Sigma 135 2.8

Mieszka w
    dublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    więc nie ma wielkiej różnicy w tych adapterach no tylko ta w cenie
    dzięki za odpowiedz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Siemano
    Dzisiaj doszedł do mnie mój pierwszy OM, OM10 i jako analogowy upośledzeniec nie wiem czy wszystko jest z nim ok.
    Oczywiście sprzedający opisał go jako całkowicie sprawny....
    Jeśli chodzi o stan wizualny to powiedzmy że nie wygląda jakoś specjalnie, ale nie tak znowu najgorzej takie 3+/4- w skali do 6

Czy jest możliwość na sucho sprawdzenia takiego "gracika"?
    Aparat posiada baterie ale w trybie check powinienem usłyszeć jakiś sygnał i powinna mrugnąć dioda (z tego co się orientuję) co u mnie nie ma miejsca.
    Wnioskuję z tego że baterie są padaka.
    Czy mimo tego można go jakoś przetestować?

Jak jest z naciągiem migawki? U mnie od pozycji marszowej tak z 15stopni występuje (moim zdaniem zbyt wielki) luz po czym następuje duży opór, obawiam się użyć siły co by czego nie zerwać.

Jeszce kwestia wizjera- no taka ciemnica, że aż strach patrzeć nie wiem czy coś z matówką jest nie tak (jest po prostu czarno, no powiedzmy ciemno szaro). W ogóle ostrości nie sposób złapać. Przeleciawszy cały zakres ostrości po prostu jej nie ma, a dodatkowo można zauważyć jakieś dziwne zniekształcenia coś ala dystorsje i to ogromne.

Nie wiem co robić, czy starać się o zwrot.....

No jednego jestem pewien to jest coś pięknego i jak nie ten to inny, znaczy inne...
    No pomocy

Przestać dyskutować nad E5
    Ostatnio edytowane przez arhtus ; 18.01.10 o 22:58 Powód: Automatyczne scalenie postów

Uprawnienia umieszczania postów