Zobacz wyniki ankiety: ile dałbyś za kurs fotografii w studio

Głosujących
26. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • od 300 do 500

25 96,15%
  • od 500 do 1000

1 3,85%
  • >1000

0 0%
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Ile za kurs fotografii studyjnej

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73 Zobacz posta
    hades... bardzo Ci dziękuję za tak pełną odpowiedź, propozycja warta przemyślenia. Jedyna rzecz która mnie tu przeraża to noclegi (to potrafiłoby większą ilość osób zniechęcić)
    Nie oglądam meczu, słucham w radiu. Mam trochę czasu na takie... wypowiedzi . Mam nadzieje, że będzie pomocna.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73 Zobacz posta
    Mysikrólik co masz na myśli, czy fotografię produktową, stockową ?? jeżeli tak to tematyka jest do ustalenia.
    .
    Tak. Myślę, że taki warsztat też jest tańszy, bo nie wymaga zaangażowania modelki (tzn jeśli się mylę to mnie popraw ). Ja osobiście z chęcią bym posłuchała rad o oświetleniu etc, chociaż się tym nie zajmuję, po to, by jakoś rozszerzyć horyzonty.

Na mieście od czasu do czasu widuje plakaty pt "kurs fotografii cyfrowej dla początkujących". Niestety z tego co się orientowałam 99% takich kursów to kursy dot. WB, wyboru ISO itp. - zupełnych podstaw. Myślę, że warto raczej uderzyć w sferę wyżej - w amatorów, ale takich, którzy mają już blade pojęcie o fotografii, kompozycji itp., a którzy chcieliby spróbować sił w środowisku dla nich niedostępnym - typu studio (bądźmy szczerzy, wielu odpuszcza z powodu kosztów i tego co można by tam zrobić, bo co wynajmie studio dla samego siebie?).

Nie każdy też od razu pójdzie do szkoły fotograficznej, zwłaszcza jak już pracuje i nie ma na to czasu.

Tak trochę nie na temat, ale może coś się z tego przyda
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja bym z chęcią pofocił w studio, ale znając moje szczęście to jak coś zorganizujecie to będzie daleko ode mnie . Niby w centrum mieszkam ale jakoś wszędzie daleko...

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    jak juz wczesniej gdzies pisalem bylem wczoraj w studiu. niesamowita sprawa ale mysle ze jeden dzien to stanowczo za malo. Trzeba sie oswoic przelamac i wtedy stres znika i tak na prawde sie uczymy. Kwestia obycia w nowej sytuacji mysle jest czynnikiem bardzo waznym przy rozmysleniu jak dlugo cos takiego powinno trwac.

| OlyJedi Awatar herbie_mp
    Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Mysikrólik, a dlaczego uważasz że nie na temat Moim zdaniem Twoja wypowiedź jak najbardziej mieści się w temacie.

WildLight, Hades - macie rację. Dwu bądź trzydniowy kurs byłby najlepszy. Ale to znowu generuje koszty... Za 300 złoty jeden dzień potrafiłoby zaakceptować na pewno więcej osób, niż powiedzmy 3 dniowy za 900 złociszy (plus noclegi i wyżywienie). Problemem jest wypośrodkowanie cena/ilość. Myślę, że nawet w jeden dzień dałoby się wykonać jakiś temat. Pojedyńczy.

Wyluzowanie ekipy... Myślę, że wprowadzenie w temat, ogólne omówienie i wstępne pytania do "kierownika zamieszania" by wystarczyły żeby to osiągnąć. W końcu nie byłoby ludzi "z łapanki". Każdy wiedziałby po co tam idzie

Czas dla każdego... Zakładając 10 godzin kursu i licząc 5 kursantów, to minimum godzina dla każdego się znajdzie. Na pewno. Nie jest to może dużo, ale pamiętajmy, że to tylko jednodniowy kurs zrobiony "przez nas, dla nas".
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson

rocco
    Gość
    BTW, dlaczego nie ma opcji "100-300"?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    BTW, dlaczego nie ma opcji "100-300"?
    gdyż z założenia mają to być małe grupy, max 7 osób
    Zakres cenowy do 300 złotych to małe prawdopodobieństwo że zwrócą się koszty

rocco jeżeli masz jakiś pomysł na obniżenie kosztów i zaproponowanie ceny w granicach 100zł/osoba to z chęcią wysłucham

Każdy dobry pomysł z przyjemnością wezmę pod uwagę

rocco
    Gość
    Nie mam propozycji, zadalem pytanie i dziękuję za odpowiedź. Przyjąłem do wiadomości, że przy 7 osobach nie da się tego zorganizować taniej.
    Spytałem dlatego, że ankieta zadaje mi pytanie, ile byłbym skłonny wyłożyć na jednodniowy kurs i doszedłem do wniosku, że jeśli już, to maksymalnie 300 złotych.
    Tak też zagłosowalem jednak nie ukrywam, że wolalbym taniej, choćby w dużej grupie

| OlyJedi Awatar falkirk
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zgadzam się z rocco Oczywiście że każdy normalny człowiek bierze pod uwagę koszty i im one mniejsze tym lepiej a ankieta dawała wybór tylko jeden.
    - pozdr
    Ostatnio edytowane przez falkirk ; 18.06.08 o 14:27

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Pamiętacie akcję Olka i Hensela? Dwutygodnik fotograficzny się to nazywało czy jakoś tak. Olek i Hensel jeździli po kraju (trzy dni w jednym miejscu) z wypasionym studiem i za darmochę dawali ludzikom popróbować. Był z nimi pan Leonard Karpiłowski, który odpowiadał na pytania, pomagał ustawiać światła.

I co? I kicha. Frekwencja była znikoma, choć za darmochę.

ps. Na tej imprezie w Katowicach poznaliśmy się m.in. z Westem i Wiejem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.