Trójka bardzo mi leży, czwórka już zdecydowanie mniej, jednak dwa ostatnie z całości najbardziej.
Trójka bardzo mi leży, czwórka już zdecydowanie mniej, jednak dwa ostatnie z całości najbardziej.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Trójka słabsza od pozostałych, a ostatnie Jolu to bym widział w pionie z odciętą prawą połową fotki.
Ładnie wyłapałaś światło. Gratki![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
IMHO zbyt oczywiste kadrowanie. W tej tematyce albo trzeba mieć idealne światło (i idealną obróbkę) albo intrygujący kadr.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ach, jak mnie długo nie było we własnym wątku
Dziękuję za komentarze do zdjęć z Powązek. Temat rzeczywiście nie jest łatwy, ale urok tego miejsca jest tak ogromny, że na pewno spróbuję jeszcze nieraz i może z lepszym skutkiem. Oby.....
Przegląd dysku i porządki poskutkowały wybraniem dwóch zdjęć do zaprezentowania. 102 - z terenu Filtrów, 103 - właśnie z Powązek. Prostowanie obu zdjęć doprowadziło mnie do szałuAle jak przyjdzie Helmuth to i tak pewnie znajdzie coś krzywego
Powązki - budynek i tak się zapadał, więc prostowałam do podstawy okien.
Pozdrawiam, Jola
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Cześć Jolly,
Jeśli o mnie chodzi - to 102. Zawsze lubiłem czterech pancernych. I psa.
bardzo fajnie uchwycone.
P.S. a i wrzosik mi się podoba.
pozdrawiam,
Ładne 102 (niezależnie od numeru), 103 ciut krzywe i światło "łaciate"
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Fajne to pierwsze (ładny kadr i kolorki) ale mam wrażenie, że nieostre albo jakość poszła przy prostowaniu?
Ładne to z Powązek ale tego skosiku u góry helmuth Ci nie wybaczy![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA