Nie koniecznie, do pociech, moze skubnąć E410 w dualu
Nada się i niewiele drożej jak SP570
Nie koniecznie, do pociech, moze skubnąć E410 w dualu
Nada się i niewiele drożej jak SP570
/*...................*/
/* ...........................*/
A ten obiektyw??ZUIKO 14-42mm f/3.5-5.6. Jak już pisałam chciałabym mieć jeden obiektyw, bo przy trójce dzieci akcesoria musiałabym nosić na głowie, żeby mi sie do nich nie dobrali. No i jak jest z jakością zdjęć z SP560(570)? Umywają się do nawet tych starszych lustrzanek??
to jest dobry obiektyw, tyle, że trochę ciemny, ale na wakacje w sam raz
Na początek ja mam 14-54, ten jest o całą klasę lepszy i naprawdę załatwiłby Ci większość spraw, ale jest sporo droższy
/*...................*/
Za ciemny... nie zrobic dziecka w ruchu w domu przy f5.6...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Mój zestaw byłby optymalny, ale może być za drogi, nie każdy sie decyduje od razy na taką kasę E510 +14-54, ale jak sie rezygnuje z kita to taniej wychodzi. Można też brać używki ,albo z allegro ze stanów
/*...................*/
Rzeczywiście troszkę droższy. Idzie go dostać w zestawie??
Kupujesz , osobno, w różnych sklepach internetowych. Tam gdzie taniej
Tu masz stronkę z przykładowymi zdjęciami tym obiektywem, ale można i lepsze foty zrobić
http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?lens=691
/*...................*/
w pomieszczeniu nawet 14-54 może nie wystarczyć,a z tym obiektywem jest pewien kłopot w używaniu wbudowanej lampy błyskowej (przy szerokim kącie powstaje cień)
poza tym na zestaw E-510 plus 14-54, 3000 zł nie starczą, chyba,że kupisz w usa
Ciągle chciałabym się dowiedzieć dlaczego trzeba forsować lustrzankę? Dla mnie lustro w takich warunkach jest nawet nie wygodne. Używałam do 2007 roku kompaktu i uważam, że on ma masę zalet - przede wszystkim nie trzeba tachać wielu rzeczy, a jak ma się dziecko, to podejrzewam, że jednym z priorytetów jest jednak wygoda. Kompakt jest i będzie uniwersalny i nie wymaga ładowania kolejnej kasy, jak np zachce się zrobić makro kwiatka na spacerze. Lustrzanka z jednym obiektywem będzie miała ograniczenia to raz, dwa nie każdy ma czas i chęć wyjść poza program auto. Uważam, że spokojnie można kupić dobry kompakt, a resztę pieniędzy przeznaczyć na co innego. Ktoś tak kiedyś napisał, że skoro można do pracy 5 km dojeżdżać skuterem, to po co od razu kupować ścigasz.![]()