C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw =)
Wiedźmie foty na PLFOTO
Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy
Czesc,
zdjecia bardzo fajne. Uwazam, ze poprawnie skadrowane a i temat ja lubie. Jedno, co byc moze bym poprawil, to odrobine ostrosc w centralnym motywie - chyba, ze takie bylo zamierzenie.
Pozdrawiam
Dzięki za wypowiedz :))
Niestety, jeśli chodzi o ostrość to prawdę mówiąc tak wyszło po prostu ;)) Trochę mam jeszcze mało wprawy, ale uczę się pilnie :))
Wiedźmie foty na PLFOTO
Tez mysle ze ostrosc gdzies uciekla w kosmos...
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek
W pierwszym zdjeciu barwy wydaja sie troche "brudne". Jesli Wiedźma wyrazi zgode, to przedstawie wynik drobnej korekty programem graficznym. Wydaje sie, ze znacznie poprawia to jakosc tego ciekawego zdjecia.
Wiedźma wyrazi, czemu nie? :))
Tylko proszę, zebyś napisał, co konkretnie zostało zrobione i w jakim programie.
Wiedźmie foty na PLFOTO
A wiec przedstawiam to zdjecie po retuszu.
Zdjecie zmodyfikowane funkcja AutoColor w PS7 (dokladnie Image|Adjustment|AutoColor).
Ja dodam ze zdjecie dostalo strasznie w d....e po kompresji, za mocna. Na retuszowanym zdjeciu jeszcze gozej, ale retusz calkiem calkiem.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Wydaje mi sie, ze na poprawionym zdjeciu nie widac wiekszej kompresji (zapisalem z minimalna). Raczej stala sie bardziej widoczna kompresja z oryginalu.
Tak czy owak ja widac.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888