Czyli nie dosc,ze zareklamuje to jeszcze kase sciagnie.Ciekawe?
Czyli nie dosc,ze zareklamuje to jeszcze kase sciagnie.Ciekawe?
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Pomysł wynajmowania jest dosyć stary i popularny. U nas raczkuje, ale w Europie całkiem przyzwoicie się rozkręcił - cietrzewie u Magnusa, Jari z niedźwiedziami i orłami, a przecież Mate Bence kręci interes na dziesiątkach gatunków w kilkunastu miejscach. Kiedyś sam wynajmowałem i przygotowywałem miejsca, ale za dużo nerwów mnie to kosztowało i dałem sobie spokój. U nas może się to sprawdzić, ale na razie kultura pracy polskich FP jest jeszcze w powijakach i raczej ściąga się zaodrzańców jak np. organizuje Kosiński.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Witam.
Można powiedzieć , że jestem początkującym fotografem.
Często chodzę z córką na spacery, nieraz chciałam zrobić zdjęcie np sroce , jednak przy dziecku gdzie trzeba mieć oczy wkoło głowy nie potrafię dobrze ustawić aparatu, aby zdjęcie było ostre i ładne. Mam olympusa SP-600UZ. Wiem, że rozmawiacie tutaj na poważniejsze tematy ale może mi ktoś doradzi jak ustawić sprzęcik przed wykonaniem zdjęcia.
Z góry dziękuję za odp.
Pozdrawiam MoniaL
Witaj Monia
Tak się zastanawiam, jak Tobie odpowiedzieć, jeżeli opanowałaś w swoim aparacie sztukę "łapania" ostrości, trafienia w cel który Cię interesuje - choćby statyczny - czyli. np. swoje dziecko jak śpito do zrobienia poprawnego zdjęcia sroce, przede wszystkim potrzebujesz dobrej pory dnia - czyli dobrego naświetlenia sceny którą będziesz focić. Nie wiem jaki masz obiektyw, zoom w swoim aparacie, istotne jest, żeby przybliżyć tak modela, żeby zajmował przynajmniej 1/5 kadru całej fotki, żeby był czytelny... kurcze ale głupoty wypisuje, chyba nie dam rady Ci odpowiedzieć, może inni pomogą.
powodzonka
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Nie tylko ptaki, ale może się przydać. Nowe rozporządzenie ministra w sprawie ochrony gatunkowej.