Strona 46 z 66 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 657

Wątek: Czatownia - Technika fotografowania ptaków

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    wiem że w niektórych regionach bły duże problemy z zakupem wyborczej z atlasem więc podpowiem alternatywne rozwiązanie -
    http://wyborcza.pl/1,95793,8179005,Atlas_ptakow.html

Dzwonicie pod nr telefonu i zamawiacie obie pozycje po 8 zł jedyny minus to trzeba zapłacić 13zł za przesłanie. Płatne przy odbiorze
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    wiem że w niektórych regionach bły duże problemy z zakupem wyborczej z atlasem więc podpowiem alternatywne rozwiązanie -
    http://wyborcza.pl/1,95793,8179005,Atlas_ptakow.html

Dzwonicie pod nr telefonu i zamawiacie obie pozycje po 8 zł jedyny minus to trzeba zapłacić 13zł za przesłanie. Płatne przy odbiorze
    Wszystkie dodtaki zazwyczaj można tez nabyć w gazeta cafe. Dostępne w większych miastach. W Krakowie na Brackiej.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    W Lidlu można zakupić karmę dla ptaków z "karmikiem" czyli
    a) plastikowy pojemnik kształtem przypominającym butelkę na olej z przykręcanym na dole podajnikiem z którego ptaki mogą wybierać pokarm. podwieszany do drzewa. Sprzedawana z mieszanką ziaren.
    b) Walec z plastikowej siatki do podwieszania na drzewach z mieszanką w środku. Cena ok 9 zł

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Centrala Nasienna. Słonecznik - 2.6 zł za kg. U mnie przez zimę schodzą dwa worki po 40kg.
    Dorzucić można kukurydzę, owies, tłuczone orzechy włoskie. Słoninę zmielić, przetopić dodać w/w i bądź w kubki po jogurtach, bądź wsmarować w spękaną korę drzewa - na dzięcioły, kowaliki itp.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Można wykorzystać starego pet-a
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PB131779i.jpg
Wyświetleń:	149
Rozmiar:	381,9 KB
ID:	40996  
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Idzie wiosna

Hej ułani !!!
    Jak tam przygotowania do wiosennego ptasiego sezonu? Na kaczki, gęsi i wodno - błotne już niedługo trzeba będzie stawiać budy. Planujecie już miejsca i typy ukryć?
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Hej moose,

Ja już w marcu planuję pierwszy wypad w Twoje rejony. Poza tym stawiam budę z moim ziomalem celem ustrzelenia Błotniaka. Po ostatnim spotkaniu z moim innym kumplem mam również namiar na Boćka Czarnego, do tego zimek, dudek, wąsatka, dziwonia. Może jeszcze pustułka, jak powróci w moje okolice. Plany są wielkie, pewnie nie wiele z tego wyjdzie jak zwykle przez brak czasu.

Ehh, życie jest zbyt krótkie, żeby te wszystkie gatunki pofocić

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    lucas_g > trzcina rządzi!!! Klecisz maty trzcinowe i masz budy jakie chcesz. Leżące, stojące itd. Trzcina kosztuje 4 zeta za pęczek czyli wychodzi około 12-16 zł za budę. Wiążesz cienkim drutem tzw. wiązałkowym. Krążek drutu rozcinasz kątówką w dwóch miejscach. Trzcinę bierzesz po 4-5 sztuk, owijasz drutem w 3 miejscach i dokładasz następną. I tak do 1.5m szerokości. 2x 1.5m = buda

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Ja po przeprowadzce w nowe miejsce mam klopoty z postawieniem czegos.
    Cza bedzie jednak dojezdzac do poprzedniego miejsca zamieszkania bo poki co lepiej chyba nie wymysle.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Lucas to brzmi prawie jak plan inwazji, gratulacje !

Ja tego roku chyba równie delikatnie jak poprzedniego postępować będę. Maskowana łódka w trzcinach, co by może zimorodek z rybą w dziobie się trafił. W tym samym miejscu liczę na siwą, chodź to będzie 3'ci rok jak tak sobie liczę... Szaleć będę za rok
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama