To jest produkcja seryjna, choc w ulotce jaka dostalem z gwarancja nie ma nic o namiocie fotoNowa aukcja tego samego sprzedawcy(producenta):
http://allegro.pl/item562705278_nami..._przyrody.html
To jest produkcja seryjna, choc w ulotce jaka dostalem z gwarancja nie ma nic o namiocie fotoNowa aukcja tego samego sprzedawcy(producenta):
http://allegro.pl/item562705278_nami..._przyrody.html
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
Jestem maniakiem wędkarstwa w tym podlodowego. "Na lodzie" łowie 4-8godzin siedząc a w nogi nie jest mi "zimno". jest kilka zasad o których warto pamiętać
1. kup sobie dobre obuwie najlepiej o 2 rozmiary za duże ! stopa nie może być ściśnięta
w sklepach wędkarskich jest dużo takich butów i nie są drogie
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep...e-g10-a87.html
2. skarpety najlepiej oddychające żeby nie zapocić nogi bo wilgoć dobrze przewodzi zimno.
Ja używam takich ze sklepu Decathlon
Ostatnio edytowane przez MELCER ; 21.02.09 o 11:18
Mateusz
www.fotozakupy.pl
Dzięki Melcer, + do rep. Krzysiekz, możemy kiedyś ustawić się na te stawy, wiem gdzie to jest, zamierzałem tam pofocić trochę na wiosnę. Jakby co, to pisz na PW.
A wracając do głównego tematu, to właśnie wróciłem z czatowni. Ponownie bez zdjęć. Nie wytrzymałem dzisiejszego mrozu, a było ok. -12. Spędziłem tam dwie i pół godziny. Wokół czatowni było sporo śladów saren. Jeśli chodzi o ptaki, to może dwa razy słyszałem srokę.
Dziś pogoda mnie pokonała, ale jak będzie trochę cieplej, to wybieram się ponownie.
Dziś byłem na spacerze celem testowania EC-14. Generalnie ten konwerter bardzo mi pasuje. Trafiłem na trzy sójki, zrobiłem kilka fotek, ale na jednej mam bardzo przepalone niebo. Czy jest szansa na uratowanie tego zdjęcia?? Zerknijcie na załącznik. Wszelka pomoc mile widziana.
Wrzucając tego jpg do Lightooma, wyszło mi coś takiego, jak poniżej. Nie ma co wyciągać z przepału (szczególnie na miniaturce), bo efekt jest daleki od perfekcji. Jak uda mi się przywrócić RAWTheraphy do porządku to popróbuję (ale wątpię, żeby było lepiej). Unikałbym ogólnie mlecznego nieba w tle.
Tak przy okazji. Z braku laku i niemożliwości budowy czatowni (nie chciałbym zadzierać ze strażą miejską, ani z babciami u nas na Koszutce) fotografowałem sobie dzisiaj wróble, szpaki i sikorki. Hmm, 40-150mm w wersji ciemniejszej, to nie jest pełnia szczęścia, nawet, jeżeli chodzi o ptactwo miejskie. Tryb C-AF sprawdza się nawet, ale coś z ostrością przy 150mm i f5.6 miałem z tym szkiełkiem problemy.
Powklejam parę zdjęć, jak wrócę z koncertu (ewentudzież jutro po pracy).
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"
heyahero - z babciami na koszutce rzeczywiście bywa różnie, wiem bo tam pracują a moi podpieczni z lubością (i bezmyślnością zarazem) depczą im starannie posadzone kwiecie![]()
Opisałem to już w moim wątku ale i tu, jeśli pozwolisz podczepię !! Ponieważ sprawa dotyczy wątku. Wczoraj postawiłem na podwórzu powizoryczną czatownię podsypałem jedzonko i dziś rano postanowiłem wypróbować !!!
Oto pierwsze, moim zdaniem w miarę udane fotki !! Zaznaczam że czatownia powstała w pół godzinki, jestem pod wrażeniem, efektów jakie można uzyskać małym nakładem sił oraz czasu
Piotr Grześ, też mam ten namiot moje sikorki z niego robione. Szybko się go rozkłada, tylko nie zawsze mi za pierwszym razem złożenie go wychodzi![]()
E-3, E-510