Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Zestaw E-510 do oceny

Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Zestaw E-510 do oceny

Witajcie.
    Po wielu godzinach czytania, zastanawiania, niesprzespanych nocach zdecydowalem sie na zakup E-510 double kit. Zastosowania amatorskie z ambicjami, lecz jeszcze bez umiejetnosci

prosze o ocene elementow uzpelniajacych i ewentualne wskazanie alternatyw:

pamięć: CompactFlash SanDisk 4GB Extreme III za 133 zlote
    torba: Lowepro EX 140 czarny za 74 zlote
    http://www.komputronik.pl/Aparaty_cy...elny,id,47778/
    dodatkowa bateria: Akumulator Hahnel zamiennik Olympus BLM-1 za 86 zlotych

jako ze wykrwawie sie na caly zestaw i dla mnie to ogromna kwota, prosze uprzejmie o ocene zestawu. Nie stac mnie na bledy

Prosilbym takze o wskazanie taniej mozliwosci rozbudowy zestawu do makro.

Bede Wam bardzo wdzieczny za szybka pomoc.
    Piotr z Poznania

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Czyli tak jak ja.
    Dodatkowa baterie bym odpuscil,i filtr zainwestowal.Na firmowym akumulatorku polecisz 500-900 fotek,dla amatora to az za duzo jak na raz.

Awatar budda
    Mieszka w
    Chyliny/Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Torby to bym większej szukał bo gratów przybędzie (ja mam plecak 2 komorowy )
    co do makro to jeśli Zuiko 35/3,5 chwilowo nieosiągalny dla Ciebie ze względu na cenę to może Raynox DCR250 (sam używam)
    Ostatnio edytowane przez budda ; 9.06.08 o 11:51
    E-500

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    a czy te akumulatorki maja efekt pamieciowy? bo jesli tak to chyba jednak wezme dodatkowy. Duzo jezdzimy z dziewczyna, a a nie ma nic gorszego niz brak zasilania na wspanialej wycieczce.jesli jednak moza ladowac do woli i nie czekac az padnie to wezme jakis statyw moze albo filtr wlasnie. Prosilbym o odpowiedz. Jeszcze jestem zielony w tym i nie potrafie okreslic co mi potrzebne bedzie

a wieksza torba do 100pln?
    ta ma dobra cene i polecil mi ja pewien posiadacz e510. Na razie szkiel nie kupie dodatkowych (kasa). Kiedys mzoe sie na szkielko makro rzuce. O ptaszkach tez marze, ale to juz w ogole pieniadze ogrommne.

Wiec na razie chyba wlasnie raynox rozwaze. Czy do e510 jaaks tulejke bede potrzebowal do raynoxa?
    Ostatnio edytowane przez brodziu ; 9.06.08 o 11:53

Awatar budda
    Mieszka w
    Chyliny/Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez brodziu Zobacz posta
    a czy te akumulatorki maja efekt pamieciowy? bo jesli tak to chyba jednak wezme dodatkowy. Duzo jezdzimy z dziewczyna, a a nie ma nic gorszego niz brak zasilania na wspanialej wycieczce.jesli jednak moza ladowac do woli i nie czekac az padnie to wezme jakis statyw moze albo filtr wlasnie. Prosilbym o odpowiedz. Jeszcze jestem zielony w tym i nie potrafie okreslic co mi potrzebne bedzie

a wieksza torba do 100pln?
    ta ma dobra cene i polecil mi ja pewien posiadacz e510. Na razie szkiel nie kupie dodatkowych (kasa). Kiedys mzoe sie na szkielko makro rzuce. O ptaszkach tez marze, ale to juz w ogole pieniadze ogrommne.

Wiec na razie chyba wlasnie raynox rozwaze
    Nie,a z filtrów to na początek polar
    E-500

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    poprosilbym o konkretna podpowiedz co do filtra. Pamietajcie ze liczy sie kazda zlotowka dla mnie, ale nie stac mnie na kupowanie dwa razy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Nie maja "memory efektu",mozna ladowac kiedy chcesz.Piszesz,ze duzo jezdzice,jesli samochodem to poszukal bym ladowarki z wtykiem do zapalniczki samochodowej.Filtry do wody i krajobrazu bardzej Ci potrzebne niz wieksza torba.Ja korzystam z soczewek zrobionych do dwoch kitow,mialem rajnoksa i wyrzucilem,soczewki mi tak swiatla nie rozszczepiaja.Jednak byly duzo drozsze.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    zamiast wyrzucac , mogles mi dac

Mam nadzieje ze do tej torby wejdzie wszystko poki co. A jak bede mial na inne lufy to i na plecak miec bede. Kombinuje po proatu tak, ze torbe moge gdyby co wrzucic do plecaka uniwersalnego.

Ok. Wstrzymam sie z drugim akku, a wezme filtr, no i na raynoxa juz bedzie troche pieniazkow odlozonych.

Awatar budda
    Mieszka w
    Chyliny/Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez brodziu Zobacz posta
    Wiec na razie chyba wlasnie raynox rozwaze. Czy do e510 jaaks tulejke bede potrzebowal do raynoxa?

nie,ma mocowanie uniwersalne
    E-500

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    to tylko jeszcze filtr dobierzcie prosze.